Tvarohová mramorová bábovka s posypkou
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 16 052 kJ / 3 837 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,42 g |
Tuky | 170,18 g |
Vláknina | 24,50 g |
Cholesterol | 1,14 g |
Sodík | 421 mg |
Sůl | 0,83 g |
Sacharidy | 471,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Bábovka je tradiční a svým vzhledem i chutí typické sladké pečivo, které je oblíbené v celé střední Evropě. Můžete se s ním tak setkat i na Slovensku, Polsku, v části Německa či v Rakousku. První zmínky o bábovce lze dohledat již v 15. století. Název „bábovka“ může mít několik významů. Odvozuje se od původní formy, která měla podobu staré ženy, nebo má na název vliv, že ji pekly především babičky, či to, že díky měkké konzistenci právě jim hodně chutnala.https://superzdrave.cz/tvarohova-mramorova-babovka...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 11 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 51 minutami
Rebarborový koláč s tvarohem
Matea uvařila před 1 hodinou
Cuketovo - vločkové placičky se sýrem
Matea uvařila před 1 hodinou
Ořechový dort s brusinkovou šlehačkou (bez mouky)
Matea uvařila před 1 hodinou
Majonéza bez vajec
svobi9 uvařila před 1 hodinou
Pečené uzené koleno
Martas_U uvařila před 2 hodinami
Uzené pečené koleno
Martas_U uvařila před 2 hodinami
Těsto na buchtu v koláčové formě
MMishicka uvařila před 3 hodinami
Putimské vepřové nudličky
gabrus uvařila před 3 hodinami
Hermelínový salát se šunkou
Komtesina uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit tvarohovou náplň do palačinek? Vychutnejte si je s lahodně a originálně ochuceným tvarohem
Jak na mramorování bábovkového těsta. Video návod na efektivní zdobení těsta
Mezi nejkrásnější interiéry roku patří i pražská kavárna Kofínno nebo restaurace Marie B s tajemným menu
Další recepty
Suroviny: mouka polohrubá, cukr moučkový, tvaroh polotučný, máslo, vejce, kakao, kypřící prášek do pečiva, sůl, čokoláda hořká, mandle sekané, jahody
Tvarohová mramorová bábovka s posypkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N3lz
0 názorů