Kváskový estonský skořicový kringel
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 8 508 kJ / 2 033 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,62 g |
Tuky | 83,93 g |
Vláknina | 12,25 g |
Cholesterol | 391 mg |
Sodík | 179 mg |
Sůl | 0,29 g |
Sacharidy | 267,79 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Z chytré knihy o kvásku jsem se dozvěděla, že střídání teplot při kynutí s kváskem je žádoucí, protože v kvásku je víc druhů kvasinek a každé potřebují jinou teplotu pro svůj rozvoj. No a ještě druhá moudrost z knihy - tuk zpomaluje kynutí. V tomto těstě je dost tuku, takže si recept sám žádá pomalé kynutí. Protože chci pečivo dobré a také zdravé, rozhodla jsem se zkusit toto pomalé kynutí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 7. 2016 16:04
hosta: plus 50 g másla v nádivce - ani to není na moučník hodně.
4. 7. 2016 15:58
skarlettka: tři deka tuku se ti zdá hodně?
4. 7. 2016 08:34
Mně sse nezdá, že by tam bylo tolik tuku.
13. 3. 2016 17:20
AniCiz: děkuji
13. 3. 2016 09:26
pěkně popsáno..
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené bagetky
Přidáno před 17 hodinami
Bulgur s opečenou zeleninou a žampiony
Přidáno před 20 hodinami
Papriky plněné salátem s nakládanými tvarůžky
Přidáno před 21 hodinami
Krevety s brokolicí a rýží
Přidáno před 22 hodinami
Kosmatice s domácí borůvkovou marmeládou a kysanou smetanou
Přidáno 29. 5. 2024 18:01
Jemná hrachová "nastavovaná" kaše s bylinkami
Přidáno 29. 5. 2024 14:47
Právě bylo uvařeno:
Tiramisu od Itala
Veronika.Hrozna uvařil před 35 minutami
Andělsky nadýchaný perník
Doubnerka uvařila před 9 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Doubnerka uvařila před 9 hodinami
Třešně ve vlastní šťávě
Bobule77 uvařila před 10 hodinami
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Moanka uvařil před 10 hodinami
Bramborák POHODA
Lukas11. uvařila před 10 hodinami
Bezový sirup
Jana2017 uvařil před 10 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
EllyU uvařila před 11 hodinami
Brokolicový krém
VeronikaV. uvařila před 11 hodinami
Těstoviny raz - dva...
Walderama08 uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pět znamení horoskopu, která jsou omáčkovými mistry: Raci uvaří nejlepší koprovku, Býci zase svíčkovou
Kam za nejlepšími řízky v Praze? Eliška zjišťovala, kde mají největší porce a kde umí skvělou bramborovou kaši
Jak nejlépe skladovat jahody: Když použijeme fígl se zavařovací sklenicí, vydrží jahody v lednici až tři týdny
Další recepty
Tématické fráze: estonský kringel skoricovy kringel pomalé kynutí v lednici kváskové šneky skoricovy weigl pomalé kynutí kringel skořicové šneky s kváskem sušenky z kvásku kváskové skořicové šneky kvaskové sušenky moučníky z kvásku moucniky z kvaskoveho testa kváskové recepty skořicově kringel moučníky z kvásku recepty moučník z kvásku estónský kvásek skoricovi sneci z žitného kvásku šneka z žitného kvásku
Suroviny: mouka hladká, mléko, kvásek, máslo kakaové, vejce, cukr třtinový, sůl, máslo, skořice mletá, agáve
Kváskový estonský skořicový kringel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ODqL
5 názorů