Žampiony smažené v těstíčku se zeleninovou oblohou
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 883 kJ / 211 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,36 g |
Tuky | 15,12 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 199 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 1,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tohle byla dnešní manželova rychlovka a moc jsme si pochutnali. Žampiony byli krásně šťavnaté a křehounké. Pro urychlení obalování lze obalovat tak po 5 najednou - dejte do těstíčka, opatrně děrovanou lžící nebo vidličkou obalte, přendejte do strouhanky a pak šup do tuku -je to méně pracné než s každým prckem zvlášť a taky se tolik nezapatláte.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 8. 2019 09:55
Výborný recept, v kombinaci se zeleninou nasytí a žampiony jsou výborné. Děkuji za tento recept!
4. 3. 2012 17:16
zdeněk:loupat žamprdóny?? proč?? nikdy jsme je neloupala a v poho
4. 3. 2012 17:11
Sám si vařím a sám peru a tohle jsem se hned naučil a hlavně jsem se zbavil toho loupání
17. 3. 2011 00:05
Vypadá to krásně pastva pro oči ten talíř hned bych si dala
11. 5. 2009 20:09
11. 5. 2009 17:43
K tomu obalování - manžel to naházel po částech do těstíčka, lžící obalil, pak do strouhanky a pak do tuku, taky neobaloval po jednom. Jakž takž po sobě i uklidil (já jako pochvalu - umyla nádobí )
11. 5. 2009 17:32
Šikovný manžel, to by ten můj asi nikdy nedokázal. To by je raději rozkrájel na pánev a zalil vajíčkama, než by se s tím obaloval.
11. 5. 2009 17:00
Neloupané žampióny jsem ještě nezkoušela obalovat. Asi zvyk. Jinak těstíčko dělám stejně. Dělám ho i pro obalovaný květák. Všechen osolený květák (manžel má rád nepředvařený, který pod pokličkou při pomalém smažení se i dusí a změkne a víc mu prý voní květákem) najednou vložím do větší misky s těstíčkem, rukama podebíráním promíchám a pak všechno najednou stejným způsobem ve strouhance. Dokonale obaleno to mám během chvilinky. Použiji sice více strouhanky, ale tu pak přes sítko (ne zrovna jemné) proseju a odpad mokré je malý, ten ještě promíchám se zbytkem těstíčka a osmažím také Žampióny mám ráda a dávám bodík
11. 5. 2009 14:57
Spagi, super
11. 5. 2009 13:57
---špagetko, žampásky můžu jakékoliv......určitě posílám bodík...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 12 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 14 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 15 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 16 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 17 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zelňačka (klasika)
NANNY uvařila před 2 minutami
Bezinkový sirup
tomas392 uvařila před 28 minutami
Pečená krkovička
tomas392 uvařil před 33 minutami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Olgaskvorova uvařila před 36 minutami
Svíčková na smetaně
Choderaviktor uvařila před 1 hodinou
Kuřecí prsa - Havaj
Evule1 uvařila před 1 hodinou
Rychlá škvarková pomazánka
Hanicka81 uvařil před 1 hodinou
Křehké vafle
DanaSim uvařila před 1 hodinou
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
JardaH21 uvařila před 3 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 11 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: těstíčko na obalování obalované žampiony smažené žampiony smažené žampiony recept smažené žampiony na pánvi těstíčko na obalování recept těstíčko na obalování hub žampiony smažené obalované houby obalované houby v těstíčku obalovaný žampiony jak udělat smažené žampiony obalované žampiony recept obalování v těstíčku houby v těstíčku těstíčko obalovaná cuketa v těstíčku žampiony obalované obalování žampionů těstíčko na obalování bez vajec
Suroviny: žampióny, vejce, mouka hladká, mléko, sůl, pepř bílý, strouhanka, tuk, ředkvičky, rajče cherry, paprika čerstvá červená, okurka salátová
Žampiony smažené v těstíčku se zeleninovou oblohou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pgV6
10 názorů