Velikonoční mazanec
Čerstvý a voňavý, na povrchu s kůrčičkou a uvnitř jemný jako samet. To je přesně tento sváteční mazanec. Z uvedených surovin připravíte dva krásné bochánky, takže jeden můžete třeba darovat blízkým na sváteční snídani.
Suroviny pro 2 kusy
2 kusy
Nutriční hodnoty
Energie | 11 870 kJ / 2 837 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,58 g |
Tuky | 61,75 g |
Vláknina | 20,12 g |
Cholesterol | 213 mg |
Sodík | 584 mg |
Sůl | 1,39 g |
Sacharidy | 491,68 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz/velikonocni-mazanec/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 4. 2020 17:45
Veronika.Hrozna: střihnout až po pomazání před pečením
12. 4. 2020 17:38
Eja57: Ani se mi nezdálo! Můžeš mít pravdu. Teď už necouvnu, dala jsem mazance na plech a teď přemýšlím, jestli sypat mandlovými lupínky, aby mi to neshořelo zvrchu i s mandlemi. Střihnout teď do kříže, nebo až před pečením? Přidávám fotku na plechu.
12. 4. 2020 17:30
Veronika.Hrozna: udělej mazance, nech je ještě tak hodinku nakynout a šup do trouby.... a uvidíš, teď už nic nevymyslíš....těch 20 minut hákem robota mi přijde skoro moc...
12. 4. 2020 16:59
magdalenka: Podívej se v takovém stavu, to je teď , mám to už promísit ? Kyne to hrozně pomalu, od půl jedné!
12. 4. 2020 16:23
magdalenka: To je nedorozumění, já se jen ptala, jestli to má být řídké, polotuhé, nebo tuhé.
12. 4. 2020 15:47
Veronika.Hrozna: ja neviem, nevidím k tebe... najprv píšeš, že je to tuhé, potom riedke...
Ja keď robím niečo od Cat, vždy je výsledok 100%.
Ja keď robím niečo od Cat, vždy je výsledok 100%.
12. 4. 2020 15:22
magdalenka: ano, je to špatně? Fakt toho byla půlka mísy.
12. 4. 2020 13:33
Veronika.Hrozna: omládek zo 130 g múky si mala naplnenú polovicu misy robota???
12. 4. 2020 13:10
cathleen: Omládek nakynul, byly na povrchu bublinky, očka asi o průměru 4 mm, bylo to takové řídké konzistence. A bylo toho půl velké mísy od robota. Takže , dle mého, asi jo! Přidala jsem ostatní suroviny, včetně vykoupaných rozinek a nechala hák, dělat svoji práci. Mísilo se to dlouho, asi 20 minut. Pak jsem z toho udělala kouli a přeložila do druhé mísy od robota, kterou jsem vymazala olejem , aby se mi nic nepřilepilo. Teď je to v kuchyni pod utěrkou a kyne. Teda tváří se, že bude kynout! Píchla sem do něj prstíkem a honem se vracelo. Po nakynutí vyklopit na pomoučený vál a promísit , natahovat a vytvarovat ? Jak dlouho, mám mísit, jen co se vykoulí koule ?
12. 4. 2020 11:44
Veronika.Hrozna: no, tak už se dostávám k dotazu pozdě, omládek musí být nakynutý. Nevím, jak jsi to odvažovala, ale omládej je jako trochu řidší těsto...vykynul ti pěkně
12. 4. 2020 10:22
cathleen: Mě vzniklo z toho omládku tuhé těsto, které nejde dobře rozmíchat , mám přidat pár kapek vody? Jakou to má mít konzistenci tekutou, polotuhou, nebo tuhou?
Mohu vykoupat rozinky v rumu, nakyne to?
Musí být Hera, nebo stačí máslo?
Mohu vykoupat rozinky v rumu, nakyne to?
Musí být Hera, nebo stačí máslo?
12. 4. 2020 08:42
Maryje: díky!
11. 4. 2020 21:17
Připojuji se ke chvále receptu. S těstem se velice dobře pracuje, krásně voní a znamenitě chutná (ostatně jako všechny vaše recepty, které jsem vyzkoušela, včetně kvasových). Děkuji a přeji krásné Velikonoce
11. 4. 2020 19:27
zlatovlaska, Jenda1: děkuji Vám oběma, mám z toho radost
11. 4. 2020 16:50
Ivuš, já ten recept používám třetím rokem, je skvělý. Podle tohoto receptu dělávám i dvě vánočky (pletu ze šesti pramenů).
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bezlepkové ovesné lívanečky s banánem
Přidáno před 5 hodinami
Cizrnové kari s brokolicí a rajčaty
Přidáno před 7 hodinami
Mrkvové muffiny s kokosem
Přidáno před 21 hodinami
Houbová omáčka s hovězím masem
Přidáno před 21 hodinami
Pánský štrůdl boubelák
Přidáno 10. 6. 2024 14:49
Smažená rýže zero waste
Přidáno 10. 6. 2024 14:48
Právě bylo uvařeno:
Cuketa s mrkví, řapíky a pórkem v kuskusu
Magdalena.Dobromila uvařila před 40 minutami
Kuřecí játra v marinádě
PetraCy uvařila před 49 minutami
Jednoduchý houbový guláš
Smirny uvařila před 1 hodinou
Burger z červené čočky
Majda07 uvařil před 1 hodinou
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Petaja uvařil před 3 hodinami
Francouzské brambory
PokusOmyl uvařila před 3 hodinami
Křidélka pečená s novými bramborami
Lennulinka uvařila před 4 hodinami
Gratinovaná cuketa s brambory
Petaja uvařila před 4 hodinami
Kuřecí prsa s omáčkou
Bizon52 uvařila před 4 hodinami
Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak tvarovat mazanec? Podle názorného videa si s tím poradí každý
Desatero rad na téma mazanec: Co patří do těsta, jak ho vytvarovat a jak ho upéct
5 nápadů, jak využít zbytky po Velikonocích: Z beránka připravte kuličky cake pops nebo pohár trifle, z mazance chlebový pudink
Další recepty
Tématické fráze: velikonoční mazanec top recepty velikonoční mazanec recept mazanec velikonoční pekarnomanie mazanec recept na velikonoční nadýchaný mazanec luxusně nadýchaný mazanec recept velikonoční mazanec
Suroviny: voda, med, droždí, mouka hladká, voda, šťáva citronová, žloutek, cukr, cukr vanilkový, sůl, tuk hera, kůra citronová, rozinky, mouka hladká, bílek
Velikonoční mazanec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NozN
31 názorů