Baba Ghanoush
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 681 kJ / 163 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,34 g |
Tuky | 11,76 g |
Vláknina | 3,76 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 29 mg |
Sůl | 0,09 g |
Sacharidy | 7,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Baba Ghanoush (babaganúš) jsme ochutnali v Egyptě, kde do něj přidávali i krájenou zeleninu.
Tahini můžete koupit nebo si udělat svoji https://www.toprecepty.cz/recept/53102-tahini/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 7. 2017 11:42
cathleen: aj keď ti vybuchne v hrnci, bude umenie ho použiť... A možno ti nevybuchne, to len ja musím mať všetko. (alebo skoro všetko?)
14. 7. 2017 11:23
magdalenka: věřím, muselo to být děsné
Když jsem se po internetu rozhlížela po receptu na BG, našla jsem i tohle kráté video, moc pěkné. Ale holky tam lilek propichují jako woo-doo panenku a z ohně vytahují svraskanec....proto raději upeču v hrnci nepropíchnutý
http://www.ceskatelevize.cz/porady/10614805433-her...
Když jsem se po internetu rozhlížela po receptu na BG, našla jsem i tohle kráté video, moc pěkné. Ale holky tam lilek propichují jako woo-doo panenku a z ohně vytahují svraskanec....proto raději upeču v hrnci nepropíchnutý
http://www.ceskatelevize.cz/porady/10614805433-her...
14. 7. 2017 11:04
cathleen: mne odporne explodoval a bolo umenie rúru vyčistiť, proste z tých špirál franforce nešli dať len tak ľahko dole a dlho to ešte bolo cítiť. Nemyslím, že cez tých pár dier spravených vidličkou veľa toho unikne - stačí dvakrát. Naraz som piekla dva balažány, jeden buchol, druhý nebuchol. Vždy prepichujem, tentoraz som si povedala že nič sa nestane...
14. 7. 2017 10:42
magdalenka: četla jsem, že někomu explodoval. Ale protože jiní zase doporučují nepropichovat kvůli ztrátě voňavých tekutin z lilku při pečení, zavřela jsem tu fialovou nádheru do oválného hrnce s poklicí a dala péct takhle. Nebouchl, do receptu hrnec dopíšu
maris: ano, je opravdu moc dobrá udivilo mě, že jsem tady recept nenašla...
maris: ano, je opravdu moc dobrá udivilo mě, že jsem tady recept nenašla...
14. 7. 2017 08:11
Tuto úpravu lilku mám moc ráda, dělám docela často, tahini ale kupuji.
13. 7. 2017 21:16
Ja by som doporučila poprepichovať ten baklažán. Naozaj mám skúsenosť, že mi explodoval v rúre. Mala som čo robiť, kým som to vyčistila...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 5 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 7 hodinami
Zapečené kuřecí prso s rajčaty a sýrem
Přidáno před 7 hodinami
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno 18. 5. 2024 12:38
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí plátky na sušených rajčatech, bylinkách a česneku
Ivapur uvařila před 4 minutami
Polévka z mladého zelí
terezaST uvařil před 4 minutami
Babiččin perník
horackovapetra uvařila před 12 minutami
Jednoduché česnekové nočky v bylinkovém másle
Pavla.D uvařila před 33 minutami
Kuřecí špíz s jogurtem
MAMINECKA uvařil před 46 minutami
Ananasové řezy s krémem a ořechy
dexulka uvařila před 1 hodinou
Mletý hovězí "biftek" s pepřovou omáčkou
HancaSvarc uvařila před 1 hodinou
Falešný španělský ptáček
Dalbas uvařila před 1 hodinou
Vepřová bratislavská plec
MamkaTerka uvařila před 2 hodinami
Kureci ragu s cizrnou
Aylanii uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Melitzanosalata je jednou z nejlepších možností využití lilku. Známe tajemství jeho úžasné kouřové chuti
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: baba ganoush recept baba chanouge babaghanush baba ghanousch babakhanous baba ghanouch baba ghanouch recepty baba chanouch baba ghanough salát baba ghanoush baba ghanouch recept baba ghanousch recept baba manou recep baba ghanouge jídlo baba ghanouge baba chanous babaghanush recept baba ghanouche babaganuš baba gnanouch
Suroviny: lilek, česnek, olej olivový, tahini, šťáva citronová, sůl, pepř mletý, chilli paprika čerstvá
Baba Ghanoush
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8yW5
6 názorů