Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Znojemská pečeně s rýží

Znojemská omáčka ochucená nakládanými okurkami je klasikou, kterou známe z jídelen. Tentokrát ji připravíme z vepřového masa, které orestujeme spolu s kořenovou zeleninou a poté dusíme. Na závěr omáčku zahustíme moukou a podáváme s knedlíkem nebo rýží.

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 75 min

100 min (25 min příprava + 75 min tepelná úprava)

12. 8. 2017 23:14

Suroviny pro 7 porcí

7 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 019 kJ / 1 439 kcal
Bílkoviny233,52 g
Tuky39,02 g
Vláknina12,22 g
Cholesterol 480 mg
Sodík 552 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy34,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

MiskaM MiskaM

13. 8. 2017 08:52

ivulinka: maso jsem měla v celku pak jsem ho nakrájela. A maso bylo dušené hodinu je měkké a šťavnaté. No mouku v omáčce jsem vařila vic jak 6 minut aby v omáčce nebyla cítit. Takze asi cca 20 minut.

ivulinka ivulinka

13. 8. 2017 08:14

Opravdu se 1 kg vepřové pečeně udusí za 1 hodinu do změknutí? Na obrázku maso vypadá, jakoby bylo dušené už nakrájené.
Mouku v omáčce bych vařila podstatně déle.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: znojemská veprova pečeně vepřová pečeně s rýží znojemska pečeně znojemská vepřová pečeně s rýží znojemská vepřová pečeně recept znojemska pečeně z vepřového masa recept na znojemská pečeně vepřova vepřová znojemská pečeně vepřová pečeně s rýží recept recepty znojemská pečeně veprova pecene po znojemsku vepřová pečeně znojemska vepřová znojemská znojemská pečeně recept znojemská vepřová pečeně znojemská vepřová pečeně top recepty znojemska znojemská vepřová veprove kostky po znojemsku jak se vaří znojemska

Suroviny: pečeně vepřová, mrkev, petržel, celer, cibule, olej, pepř, koření nové koření, bobkový list, tymián, paprika sušená sladká, masox hovězí, okurky sterilované, mouka hladká, šťáva citronová, sůl

TopRecepty.cz

Znojemská pečeně s rýží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rGvL