Savojský řízek
Netradiční savojský řízek je obalený v klasickém trojobalu, ale těsně před smažením ho ještě navíc obalíme v rozšlehaném vaječném bílku. Takto připravené řízky smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje a podáváme s brambory nebo s hranolky.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 1 325 kJ / 317 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,04 g |
Tuky | 22,68 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 298 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 2,10 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 12. 2019 01:52
Jediný, asi o trošku lepší řízek jsem měl ve Vídni z telecího. Ten ale teda nestál kilo i s hranolkama...
16. 12. 2018 07:16
Tak takto ho znam zase ja , tedy v trojobalu, plneny sunkou a Fontinou. Celkem dost znamy recept, tez Côtelette à la valdotaine.
16. 12. 2018 02:03
https://www.labuznik.cz/recept/francouzsky-savojsk...
15. 12. 2018 11:53
15. 12. 2018 01:26
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené bagetky
Přidáno před 17 hodinami
Bulgur s opečenou zeleninou a žampiony
Přidáno před 20 hodinami
Papriky plněné salátem s nakládanými tvarůžky
Přidáno před 21 hodinami
Krevety s brokolicí a rýží
Přidáno před 22 hodinami
Kosmatice s domácí borůvkovou marmeládou a kysanou smetanou
Přidáno 29. 5. 2024 18:01
Jemná hrachová "nastavovaná" kaše s bylinkami
Přidáno 29. 5. 2024 14:47
Právě bylo uvařeno:
Tiramisu od Itala
Veronika.Hrozna uvařil před 35 minutami
Andělsky nadýchaný perník
Doubnerka uvařila před 9 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Doubnerka uvařila před 9 hodinami
Třešně ve vlastní šťávě
Bobule77 uvařila před 10 hodinami
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Moanka uvařil před 10 hodinami
Bramborák POHODA
Lukas11. uvařila před 10 hodinami
Bezový sirup
Jana2017 uvařil před 10 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
EllyU uvařila před 11 hodinami
Brokolicový krém
VeronikaV. uvařila před 11 hodinami
Těstoviny raz - dva...
Walderama08 uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak nejlépe obalit řízky? Trojobal pro změnu ochutíme bylinkami a kořením, část strouhanky nahradíme kukuřičnými lupínky
Jako v peřince: Savojský řízek je šťavnatý a měkoučký díky speciálnímu obalování. S bramborovým salátem nemá chybu
Smažená jídla se těší oblibě. Mohou být i zdravější, než se zdá
Další recepty
Tématické fráze: savojský vepřový řízek savoyský řízek savojské řízky savoysky řízek recept veprovy savojsky rizek savojak recept sojský řízek savojsky rizky savojský vepřový řízek recept recept na savojsky ryzek savosky řízek recept řízky savojský savojskej rizek savojak jak se dela rizek recept na savojský vepřový řízek savojský řízek bílek svojský řízek příprava savojského řízku
Suroviny: pečeně vepřová, mouka hladká, vejce, mléko, strouhanka, bílek, sůl, pepř mletý, olej
Savojský řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n4KY
5 názorů