Italské mandlové sušenky - Cantuccini
Italské sušenky Cantuccini jsou vlastně tvrdé mandlové suchárky, které se tradičně jedí namáčené do kávy, kakaa či čaje a nejčastěji do dezertního vína. Uchované v plechové krabici vydrží velmi dlouho.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
70 ks
Nutriční hodnoty
Energie | 21 569 kJ / 5 155 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 127,92 g |
Tuky | 217,24 g |
Vláknina | 35,00 g |
Cholesterol | 1,29 g |
Sodík | 807 mg |
Sůl | 1,84 g |
Sacharidy | 654,60 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 5. 2021 07:08
Gabina: Díky i za fotečku, skvělé
2. 5. 2021 07:01
Gabina: Moc děkuji za milý komentář a přeji krásný den
2. 5. 2021 00:03
Moc dobré upekla jsem švagrovi k narozkám a všem moc chutnaly
17. 2. 2019 16:18
bofinka: děkuji
17. 2. 2019 15:19
Cantuccii nebo cantuccini, oboji je spravne. Maslo se dava i v Italii, ale o neco mene, asi tak 60 %.
Puvodni recept byl urcite bez masla, Cantucci di Prato (Toskansko), misto masla se pridava jeden zloutek a cetla jsem, ze i olivovy olej, verim tomu, je to toskansky recept. A pro ty, kteri to pokladaji za "hruzu", verte, ze opravdovy toskansky olivovy olej je lahodna zalezitost. V pripade, ze testo je hodne tuhe, lze dodat trochu Vin Santo nebo vino Marsala.
V tomto receptu vidim i vice vajec (stacila by 3) a jako kypridlo se pouziva nejlepe vinny kamen.
Mandle urcite cele a se slupkou. Cast cukru lze nahradit medem, ale neprehanet, uz takto jsou dost tvrde.
Ale jinak autorka krasne upekla, vsechna cest
Puvodni recept byl urcite bez masla, Cantucci di Prato (Toskansko), misto masla se pridava jeden zloutek a cetla jsem, ze i olivovy olej, verim tomu, je to toskansky recept. A pro ty, kteri to pokladaji za "hruzu", verte, ze opravdovy toskansky olivovy olej je lahodna zalezitost. V pripade, ze testo je hodne tuhe, lze dodat trochu Vin Santo nebo vino Marsala.
V tomto receptu vidim i vice vajec (stacila by 3) a jako kypridlo se pouziva nejlepe vinny kamen.
Mandle urcite cele a se slupkou. Cast cukru lze nahradit medem, ale neprehanet, uz takto jsou dost tvrde.
Ale jinak autorka krasne upekla, vsechna cest
17. 2. 2019 13:58
casino: ano, když si zadáte do vyhledávače "cantuccini" tak prakticky všechny recepty budou BEZ másla...
17. 2. 2019 13:38
zdenka.s:
Nebojte, to zvládne každá kočka
Toto je ale patrně už poupravený (počeštěný, dělám to stejně) rcp, neb do původního se prý máslo nedává (jak jsem byl před lety poučen)
Nebojte, to zvládne každá kočka
Toto je ale patrně už poupravený (počeštěný, dělám to stejně) rcp, neb do původního se prý máslo nedává (jak jsem byl před lety poučen)
17. 2. 2019 12:18
zdenka.s: vůbec se nebojte je to docela jednoduché, byla jsem překvapená, že to jde tak snadno. Určitě se povedou, byla jsem pochválená, že jsou lepší než z Lidlu (nevím nikdy jsem je neochutnala) nevím kolik jich tam je za tu cenu ale udělala jsem jich i s těmi patičkami 84 tak se to určitě vyplatí a hlavně víte co tam dáte. Hezký den.
17. 2. 2019 11:57
Tak takový dárek bych velice uvítala kupuji je v Lidlu
Mám obavu,že bych to nezvládla a škoda těch surovin,ale až najdu odvahu , zkusím
Mám obavu,že bych to nezvládla a škoda těch surovin,ale až najdu odvahu , zkusím
17. 2. 2019 00:17
casino: díky , když se dá víc prdop tak víc vyběhnou a povrch popraská, to těsto by se rozjet nemělo jen maličko zvětší objem ale mají být trochu zploštělé a ne kulaté tak jsem je jen lehce zploštila. Nikdy jsem je nekoupila ale kamarádka řekla, že tak mají vypadat a jsou prý výborné. Ještě horké jdou krásně nakrájet, ztvrdnou až potom. V Itálii je mají k té značce nejraději , já víno nepiji a dělala jsem je jako dárek- Hezkou neděli .
16. 2. 2019 23:54
Máte je pěkné
"... ( nedávat víc sušenky by při pečení praskaly)),..."
***
Mandle dávám vcelku, předem je nesekám
Válečky z těsta na plechu nezplošťuji, pečením se rozjedou
Na plátky nekrájím, spíše se jedná o sekání tlakem nože
***
No a výborné jsou při pojídání krátce máčené ve Vin Santo
"... ( nedávat víc sušenky by při pečení praskaly)),..."
***
Mandle dávám vcelku, předem je nesekám
Válečky z těsta na plechu nezplošťuji, pečením se rozjedou
Na plátky nekrájím, spíše se jedná o sekání tlakem nože
***
No a výborné jsou při pojídání krátce máčené ve Vin Santo
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečená brokolice s bramborami, sýrem a smetanou
Přidáno před 7 hodinami
Tarhoňa s krevetami, hráškem a sušenými rajčaty
Přidáno před 11 hodinami
Banánové poháry s ořechy
Přidáno před 15 hodinami
Domácí zmrzlina dvou chutí
Přidáno před 17 hodinami
Křupavé hot dogy
Přidáno 27. 5. 2024 08:30
Čočkorýže s cibulkou na slanině
Přidáno 27. 5. 2024 07:56
Právě bylo uvařeno:
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
TondaJ uvařila před 1 hodinou
Bramborová polévka od babičky
Noe_tvori uvařila před 3 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
TerezaD uvařila před 5 hodinami
Srbské žebírko
Kristinaaa uvařila před 6 hodinami
Gnocchi zapečené se špenátem a třemi druhy sýrů
jirikarpisek uvařila před 6 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Lucie1001 uvařila před 6 hodinami
Jablečný linecký koláč
PunkyLucik uvařil před 7 hodinami
Borůvkový drobenkový koláč-šup-šup
PunkyLucik uvařila před 7 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
Linea uvařil před 7 hodinami
Křupavé vepřové kolínko
kiwi40 uvařila před 11 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: italské sušenky mandlové sušenky s medem sušenky recept italske cantucini mandlové sušenky recepty recept na italské cantussini italske susenky recepty susenky cantucini recept na cantucinni italske tvrde susenky italske susenky recept recept na italské sušenky italskémandlové italské sušenky kantučiny italské sušenky kantučiny cantuciny recet kantucini recept cantucinni recept sušenky z mandlové mouky italské
Suroviny: vejce, cukr krupice, sůl, mouka hladká, máslo, mandle, mandle, prášek do pečiva, kůra citronová
Italské mandlové sušenky - Cantuccini
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0ZYK
11 názorů