Třešňovo - jahodový džem s kousky ovoce
Pokud si chcete vychutnat sezónní ovoce i mimo sezónu, je nejlepším řešením z něj připravit džem. Vyzkoušejte tento, který spojuje skvělou chuť jahod a třešní. Kromě výborné chuti má i krásnou barvu.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 14 658 kJ / 3 504 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,00 g |
Tuky | 7,50 g |
Vláknina | 40,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 65 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 822,00 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 6. 2019 10:43
29. 6. 2019 08:11
28. 6. 2019 23:48
27. 6. 2019 22:15
27. 6. 2019 22:03
27. 6. 2019 21:13
27. 6. 2019 20:52
Džem, na rozdíl od zavařeniny (kdysi zvané marmeláda), je s kousky ovoce
***
"Přidáme dvě lžičky cukru a pektogel a necháme chvíli povařit,"
No, možná by bylo lépe napsat: pokračujeme podle návodu na sáčku s pektogelem, že
***
"... jahody, ty též odstopkujeme a propláchneme pod studenou vodou."
Můžete hádat, proč se jahody NAPŘED proplachují a teprve posléze (po okapání) se odstopkují
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 8 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 10 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 11 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 12 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 13 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 7 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 8 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 8 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 8 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 9 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 9 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 10 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 10 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 10 hodinami
Tvarohovo - meruňkový moučník
Petr801 uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Deset nejčastějších otázek a odpovědí na téma třešně. Jak je zpracovat a využít
Jak uvařit jahodový džem. Jahody výborně doplňuje rybíz, který má dobré želírovací schopnosti
Jak poznat správně uvařenou marmeládu. Jednoduché želírovací zkoušky znaly už naše babičky. Stačí se podle nich řídit
Další recepty
Tématické fráze: marmeláda s ovocem
Suroviny: třešně, jahody, pektogel, cukr, kyselina citronová
Třešňovo - jahodový džem s kousky ovoce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XKjo
7 názorů