Omáčky F, H, CH (falešná svíčková, francouzská houbovka, hanácká švestková, hořčicová, chlebová)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 10 953 kJ / 2 618 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,45 g |
Tuky | 163,05 g |
Vláknina | 77,66 g |
Cholesterol | 275 mg |
Sodík | 2,62 g |
Sůl | 6,03 g |
Sacharidy | 207,06 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 10. 2019 22:36
K té Hanácké trnečnici - existuje hodně švestkových omáček, tahle je dost taková jednoduchá (ale určitě dobrá). Trochu mi připomíná "Černou omáčku", ta se dělávala tady v Čechách i na Moravě hlavně na vánoce. Oni jsou to vůbec krajové omáčky, a recepty se mění podle kraje i podle rodiny. Nejvíc se švestkové omáčky podávají s uzeným a s knedlíkem, ale tahle je asi opravdu na všechno, na vařené maso i vařený jazyk atd. Ještě jednou moc za všechno děkuji a zdravím!
1. 10. 2019 20:08
26. 8. 2019 10:35
Ke druhé části vašeho komentu vám odpovím stejně jako jsem to tu už jednou psala: "Yzop znám, velice účinný do čajových směsí na nachlazení, ale moc dobrou chutí neoplývá, pěstovala jsem ho. Do toho bych kvůli té chuti nešla." A navíc, jednalo se o písmeno "Ý" a ne o písmeno "Y", tedy o ypsilon s čárkou, a to je opravdu jiné písmeno!
26. 8. 2019 10:06
26. 8. 2019 09:51
"Falešná svíčková:"
Proč falešná
"ale to "ý" mi pořád nejde"
No a co YZOP?
***
tejaja: maris:
ŠŤÁVU (tekutinu) zahušťujete přímo moukou (předpokládám, že hladkou) a to se vám nikdy nepodaří udělat žmolky?
Obvykle používám zásmažku či záklechtku (zátřepku) a přímo moukou zaprašuji nejčastěji hlávkové zelí po česku a tam se propařená mouka rozmíchá bez rizika
26. 8. 2019 07:04
25. 8. 2019 21:08
25. 8. 2019 21:04
25. 8. 2019 15:54
25. 8. 2019 15:46
25. 8. 2019 15:34
25. 8. 2019 15:28
25. 8. 2019 15:12
25. 8. 2019 14:59
25. 8. 2019 14:55
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Naložené ředkvičky
Přidáno před 5 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 18 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Právě bylo uvařeno:
Focaccia (z lednice)
st3la uvařila před 2 hodinami
Domácí langoše
Marcela0123 uvařila před 3 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Mauna uvařila před 6 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
bartman5 uvařila před 7 hodinami
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 9 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
asset01@seznam.cz uvařila před 9 hodinami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Lpetrzilkova uvařila před 11 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Wanilor uvařila před 12 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 13 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Fitulka uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zdeněk Pohlreich v průběhu let: Od kuchařského učně až po televizní hvězdu a špičkového šéfkuchaře
Luxusní banánovou buchtu s kakaem vykouzlíte za pár minut: Stačí několik ingrediencí a mikrovlnná trouba
Rýžový koláč s kuřetem si zamilujete: Chutná božsky a ze zbytků z lednice a spíže ho zvládne připravit i kuchařský amatér
Další recepty
Tématické fráze: vepřová panenka na houbové omáčce y falešná svíčková růžičková kapusta po dijonsku
Suroviny: cibule, mrkev, celer, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, špek, mléko, tuk rostlinný, mouka polohrubá, šťáva citronová, sůl, houby, máslo, strouhanka, smetana, cibule, sůl, vývar hovězí, estragon, povidla švestková, švestky sušené, máslo, mouka hladká, skořice, sůl, hořčice, smetana, bešamel, cibule, paprika sušená sladká, olej, sůl, pažitka, slanina, mouka hladká, cibule, česnek, vývar, sůl, pepř, zázvor mletý
Omáčky F, H, CH (falešná svíčková, francouzská houbovka, hanácká švestková, hořčicová, chlebová)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q1wR
28 názorů