Ruská svíčková
Máte-li chuť vyzkoušet netradiční variantu svíčkové, pusťte se do přípravy této její ruské verze. Chybí v ní cibule i některé tradiční koření, naopak obsahuje neobvyklou surovinu - žampiony. Vyzkoušejte ji a uvidíte, zda si ji zamilujete víc, než tu klasickou, českou.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Energie | 19 803 kJ / 4 733 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 275,65 g |
Tuky | 344,40 g |
Vláknina | 29,00 g |
Cholesterol | 970 mg |
Sodík | 5,47 g |
Sůl | 13,20 g |
Sacharidy | 70,95 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
https://www.toprecepty.cz/recept/61737-vylepsene-b...
Tento recept jsem četla na internetu a lákal mě k vyzkoušení. Na rozdíl od klasické svíčkové tam vůbec nepřijde cibule a žádné koření, ani se ničím nezahušťuje, takže výsledkem je jemná, nadýchaná, smetanová omáčka. Jakou roli tam mají žampiony, netuším, ale udělala jsem podle receptu. V této omáčce není víno, protože je i pro malé vnuky, ale myslím si, že na chuti jí to neubralo.
Věřím, že si pochutnáte stejně jako my.
Jsou různé recepty na tuto omáčku, dokonce jsem viděla jeden se šunkou a rajčatovým protlakem, ale dnes jsem si řekla, že méně je někdy více, tak jsem se krotila. :-) Postup jsem nefotila, tlačil mě čas, během vaření jsem dělala ještě borůvkové knedlíky a pekla bábovku s vaječným koňakem :-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 8. 2020 10:10
dala bych si také
7. 8. 2020 08:30
Zajímavá obměna, jinak se vína bát nemusíte, vařením, pečením se alkohol vypaří a můžou to jíst i děti
3. 8. 2020 17:16
Hezky receptS těmi žampiony je to moc príma nápad
2. 8. 2020 17:00
Eja57: V omáčce jsou plátkované žampiony, nevím, jaká by byla s podušenými na másle, snažila jsem se držet receptu. Lžičku protlaku snad, ale v jednom z receptů byla uvedena krabička, tak to jsem raději nepokoušela, on je dost výrazný celer a chuť omáčky je dostatečně pikantní. Třeba příště zkusím
2. 8. 2020 13:52
By mi chutnalo žampiony si tam myslím nejsou "navíc", jak já konzervované moc nemusím, tak tady ano a dala bych klidně plátkované....a dovedu si i představit - jak píšeš v poznámce - do základu lžičku rajčatové protlaku....
Hezká inspirace
Hezká inspirace
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 7 minutami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 11 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Právě bylo uvařeno:
Vepřové nudličky na hořčici
Kemars uvařila před 9 minutami
Tvarohové koblížky
Heather uvařil před 40 minutami
Focaccia (z lednice)
st3la uvařila před 9 hodinami
Domácí langoše
Marcela0123 uvařila před 9 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Mauna uvařila před 13 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
bartman5 uvařila před 14 hodinami
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 16 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
asset01@seznam.cz uvařila před 16 hodinami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Lpetrzilkova uvařila před 17 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Wanilor uvařila před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Tři varianty svítků do polévky: Poradíme vám s jejich přípravou
Vařil pro krále i prezidenty, teď má food truck: Je tam víc svobody a není to takový žrout času, říká Radek Příhonský
Vynikající sirup z bezových květů zastudena si můžete připravit právě teď. Kromě bezu stačí citron a pár ingrediencí
Další recepty
Suroviny: roštěná hovězí, zelenina kořenová, slanina libová, máslo, víno bílé, smetana 33%, žampiony sterilované, ocet, pepř mletý
Ruská svíčková
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/90ZD
5 názorů