Čokoládové pralinky s ořechovou náplní
Suroviny pro 25 kusů
25 kusů
Počet kusů je pouze orientační.
Nutriční hodnoty
Energie | 10 784 kJ / 2 577 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,63 g |
Tuky | 165,05 g |
Vláknina | 13,05 g |
Cholesterol | 108 mg |
Sodík | 330 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 229,81 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Při domácím temperování se používají různé techniky.
Dříve jsem používala na rozehřívání čokolády tzv. vodní lázeň, ale rozpouštění v mikrovlnné troubě je pro mě lepší volbou.
Množství kusů je pouze orientační, záleží na velikosti formy.
Inspiraci na náplň jsem čerpala ve starším vydání časopisu, recept je poupravený.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 2. 2022 15:12
mika59: rozmarynaH: Dámy, děkuji za pochvalu.
4. 2. 2022 20:15
Moc pěkné..
4. 2. 2022 18:53
Krása. Klobouk dolů.
2. 2. 2022 18:16
magdalenka: yanull: Děkuji moc za pochvalu, až se červenám.
2. 2. 2022 12:34
Všetko napísali už predo mnou...fascinuje ma tá krása a precíznosť.
2. 2. 2022 11:55
Maruško, dokonalost sama
2. 2. 2022 11:47
Marie Svarcova: Děkuji moc.
RubyRom: Taktéž moc děkuji. Zase nic moc těžkého na pralinkách není a jako u všeho, praxe člověka zdokonalí. Hlavní je, začít zkoušet. Ze začátku jsem si práci zjednodušila tím, že jsem čokoládu nevytemperovala, ale pouze rozpustila. Jasně, že pralinky nebyly hezké a "vykvetly". Tak jsem začala zkoušet temperování a používala jsem vodní lázeň. Tam se musí dávat pozor, aby se do čokolády nedostala ani kapka vody a taky vzniká pára. Tak jsem zkusila v té MT a u tohoto postupu jsem už zůstala. Tak ať se podaří.
RubyRom: Taktéž moc děkuji. Zase nic moc těžkého na pralinkách není a jako u všeho, praxe člověka zdokonalí. Hlavní je, začít zkoušet. Ze začátku jsem si práci zjednodušila tím, že jsem čokoládu nevytemperovala, ale pouze rozpustila. Jasně, že pralinky nebyly hezké a "vykvetly". Tak jsem začala zkoušet temperování a používala jsem vodní lázeň. Tam se musí dávat pozor, aby se do čokolády nedostala ani kapka vody a taky vzniká pára. Tak jsem zkusila v té MT a u tohoto postupu jsem už zůstala. Tak ať se podaří.
1. 2. 2022 21:09
Jsou nádherné, nikdy jsem si netroufla tuhle dobrotu zkusit. Možná, že se odhodlám. Díky za podrobný popis.
1. 2. 2022 20:12
jsou nádherní a recept dokonalý krásná práce
1. 2. 2022 18:25
Anna Kocikova: Díky, snažím se, ocení to hlavně začátečníci.
1. 2. 2022 18:16
Merylas: Maruško,ty vždy a u všeho máš srozumitelně napsaný postup a to je u receptu velké plus
1. 2. 2022 18:12
Anna Kocikova: Děkuji moc. No, to čtení je zdlouhavé, ale chtěla jsem to popsat důkladněji.
1. 2. 2022 18:04
Maruško,hezky jsem si početla a dostala jsem velkou chuť ochutnat tyhle krásné čokopralinky
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené bagetky
Přidáno před 20 hodinami
Bulgur s opečenou zeleninou a žampiony
Přidáno před 23 hodinami
Papriky plněné salátem s nakládanými tvarůžky
Přidáno 30. 5. 2024 10:16
Krevety s brokolicí a rýží
Přidáno 30. 5. 2024 08:30
Kosmatice s domácí borůvkovou marmeládou a kysanou smetanou
Přidáno 29. 5. 2024 18:01
Jemná hrachová "nastavovaná" kaše s bylinkami
Přidáno 29. 5. 2024 14:47
Právě bylo uvařeno:
Makronky
Virtuous0112 uvařil před 1 hodinou
Tiramisu od Itala
Veronika.Hrozna uvařil před 3 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Doubnerka uvařila před 12 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Doubnerka uvařila před 13 hodinami
Třešně ve vlastní šťávě
Bobule77 uvařila před 13 hodinami
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Moanka uvařil před 13 hodinami
Bramborák POHODA
Lukas11. uvařila před 13 hodinami
Bezový sirup
Jana2017 uvařil před 14 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
EllyU uvařila před 14 hodinami
Brokolicový krém
VeronikaV. uvařila před 14 hodinami
Další recepty
Suroviny: čokoláda mléčná, čokoláda bílá, smetana ke šlehání, med, ořechy vlašské, máslo
Čokoládové pralinky s ořechovou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R2mE
13 názorů