Falešná slepičí polévka s drožďovo-mrkvovými knedlíčky
Tato výborná kuřecí polévka má díky základu z mrkve krásnou žlutou barvu. Posilňující polévka, kterou vařily už naše babičky, chutná skvěle a díky knedlíčkům z mrkve a droždí dobře zasytí.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 767 kJ / 900 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,67 g |
Tuky | 49,81 g |
Vláknina | 17,96 g |
Cholesterol | 285 mg |
Sodík | 455 mg |
Sůl | 0,79 g |
Sacharidy | 68,32 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Proč falešná kuřecí? Protože ta mrkev na másle ji dodá krásnou žlutou barvu.
Recept mám od mé babičky, která ji dělala s kapáním. Já tam přidala ještě drobné a uvařené těstoviny, ale nemusí být.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 8. 2023 07:49
24. 8. 2023 21:25
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 12 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 13 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 7 minutami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 2 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 3 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 3 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 5 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 5 hodinami
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 5 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 5 hodinami
Kuře neskutečně dobré
Okina uvařila před 5 hodinami
Nadýchané věnečky (50 ks)
Alhana uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
Vývar z masa a kostí je základem polévek i omáček. Jak uvařit ten nejlepší vývar
Jak nakrájet cibuli. Zvládnete to bez říznutí i potoků slz. Poradíme, jak na to
Další recepty
Suroviny: máslo, cibule šalotka, mrkev, libeček, vývar kuřecí, mrkev, droždí, vejce, cibule, olej, česnek, krupice dětská, strouhanka, kurkuma, sůl, pepř mletý, nať cibulková
Falešná slepičí polévka s drožďovo-mrkvovými knedlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRYPR
2 názory