Pampeliškové víno
Pampelišky většinou využíváme do různých sirupů a medů, ale co z nich třeba připravit takové víno? Je sice neobvyklé a jeho příprava je zdlouhavější, ale odmění se vám lahodnou a osvěžující chutí.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 25 805 kJ / 6 168 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,52 g |
Tuky | 1,84 g |
Vláknina | 11,48 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 22 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 523,56 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept mám od známé. Děláme každý rok .
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 6. 2014 22:09
finetoxix: jo, ještě pořád, ale ve středu stáčím ovoce neovoce, víno se porčistilo, tak jsem zvědav :)
16. 6. 2014 12:34
Kaspinka:Ahoj,normálně do demižonu 10nebo5 litrů.Láhve používám od něčeho dobrého z vánoc,Třeba od Metropolu,nebo tak nějak.Když pak někoho obdaruješ,má to i s pěkným obalem
16. 6. 2014 12:28
dan:Ahoj,ovoce je nahořeTo neřeš,hlavně že tam jePlave,protože má v sobě bublinky oxidu z kvašení.
16. 6. 2014 12:25
sojka:Ahoj,stočíš to hadicí.Stahovanou nádobu víše a do čeho stahuješ níže.Natáhneš a teče.Plast je barbarství,vhodný jen na přenosPoužij raději sklo,nebo púvodní vypláchnutou nádobu.
7. 6. 2014 08:01
Dobry den.
Chtela sem se zeptat ovoce mi uz kleslo ke dnu. Do ceho to muzu stocit? Jdeto treba stocit do plastove flasky po sodovce? A jak to mam stocit do lahve predem dekuji
Chtela sem se zeptat ovoce mi uz kleslo ke dnu. Do ceho to muzu stocit? Jdeto treba stocit do plastove flasky po sodovce? A jak to mam stocit do lahve predem dekuji
16. 5. 2014 20:00
ahoj, tři týdny mám naloženo a po dvou mi víno přestalo bublat, ale ovoce je pořád nahoře, čím by to mohlo být, může to být tím, že je relativně chladno?
10. 5. 2014 21:40
Ahoj chystám se na toto víno, už teď se na něj těším:) Do čeho potpm stáčíte, do jakých lahví a čím uzavíráte?Díky
7. 5. 2014 20:56
Zdravím všechny nadšence a alchymisty vinných dobrůtek a zázraků
Letos poprvé zkouším pampeliškové víno a podle ohlasů na fóru se dočítám, že je to náramná dobrota.
Mé víno už čaruje jednadvacátým dnem, čili je na půli cesty. Sice už nebublá, to si už bouřlivě odbylo, zato se krásně čistí. U hrdla se utvoří světlý pruh a směrem ke dnu se rozšiřuje. Když zesvětlá celý demižón(10l - dvě dávky),tak se nahoře utvoří světlejší pruh a celý proces se pomaličku opakuje.www.toprecepty.cz
Moc hezky se to pozoruje
Prosím může mi někdo odpovědět, zdali se dá pampelišák archivovat?
Máte někdo 3.5,či více let staré a hlavně kvalitní víno?
Kvasu zdar !
Letos poprvé zkouším pampeliškové víno a podle ohlasů na fóru se dočítám, že je to náramná dobrota.
Mé víno už čaruje jednadvacátým dnem, čili je na půli cesty. Sice už nebublá, to si už bouřlivě odbylo, zato se krásně čistí. U hrdla se utvoří světlý pruh a směrem ke dnu se rozšiřuje. Když zesvětlá celý demižón(10l - dvě dávky),tak se nahoře utvoří světlejší pruh a celý proces se pomaličku opakuje.www.toprecepty.cz
Moc hezky se to pozoruje
Prosím může mi někdo odpovědět, zdali se dá pampelišák archivovat?
Máte někdo 3.5,či více let staré a hlavně kvalitní víno?
Kvasu zdar !
29. 4. 2014 17:18
Ahoj,tak už sem taky trhal.Kvasinky sem rozdělal na moštu z jablíčka ze zimních zásob.Holky uš se těší,je fakt skvělé
Když při kvašení vytéká ven z demižonu,lapí ho starý lavor pod nímČest a slávu hafikov
Když při kvašení vytéká ven z demižonu,lapí ho starý lavor pod nímČest a slávu hafikov
29. 4. 2014 09:53
Do plastu bych nedávala.Já měla velké okurkové láhve a přetažení celofánem do kterého jsem udělala dírky.V lednici ne-měla jsem na okně
29. 4. 2014 09:38
Chtěla sem se ještě zeptat, když se to potom stáčí mužů i do plastových lahví? A normálně stačí zašroubovat víčkem a nemusí se dělat do víček žádné dírky? A má to bít v lednici nebo stačí ve špajsce a nemůže to s plesnivět dělám to poprvé tak vůbec nevím předem děkuji.
27. 4. 2014 19:47
droždí čerstvé.
27. 4. 2014 19:40
Dobrý den chtěla sem se zeptat droždí suché nebo čerstvé předem děkuji za odpověd
13. 12. 2013 00:10
Je prosinec a pořád bublá
21. 7. 2013 22:52
při prvním stačení mělo 16-17% přebijelo to tu chuť po měsíci přepuštění do čisteho demižonu chuť opravdu lahodná slaďoučká tak to mám rád
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mrkvové muffiny s kokosem
Přidáno před 12 hodinami
Houbová omáčka s hovězím masem
Přidáno před 12 hodinami
Pánský štrůdl boubelák
Přidáno před 15 hodinami
Smažená rýže zero waste
Přidáno před 15 hodinami
Řízky naruby podle "Receptáře"
Přidáno před 15 hodinami
Toustové smaženky
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hrnkový dort
Anetjjl uvařila před 7 hodinami
Kuřecí špízy
gabikka uvařila před 11 hodinami
Sekaná
.Bramburka. uvařila před 12 hodinami
Jednoduchý, rychlý chléb, kynutý v ošatce
Babka1964 uvařila před 13 hodinami
Buchta Himálaje
Luciik. uvařila před 14 hodinami
Špagety s kečupovou omáčkou
domca.t.98 uvařila před 17 hodinami
Čočkovo-kroupová polévka s houbami
Gottfried uvařila před 18 hodinami
Šunkofleky
Morrigan123 uvařila před 18 hodinami
Koprová omáčka z mléka
Uciela uvařil před 19 hodinami
Vepřové maso na mrkvi
Hanka22 uvařil před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Královna pampeliška: Víte, že jíst se dá úplně celá od kořínku po žluté květy? Vyrobíte z ní třeba tohle netradiční želé
Desatero - jak na pampeliškový med. Jak ho připravit, a jak ho využít. Oblíbený sirup oceníme jako chutné sladidlo
Vyrobili jsme „šampaňské“ z pampelišek: Chutná fantasticky, šumí jako sekt a voní po rozkvetlé louce
Další recepty
Tématické fráze: domácí pampeliškové víno víno z pampelišek výroba pampeliškového vína víno z mirabelek vino s pampelišek jak udělat víno mirabelky víno domácí víno z pampelišek pampeliškové papeliškové víno pampeličkové víno jak se dela pampeliskove vino panpeliškové víno recepty na vino pampeiškové víno recept na vino pmpeliškové víno víno z pampelišek recept mirabelky-víno pampeluškové víno
Suroviny: květy pampeliškové, cukr, citron, pomeranče, droždí
Pampeliškové víno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AN57
80 názorů