Bramborové halušky
Recept ještě nebyl hodnocenBramborové halušky jsou oblíbeným a chutným pokrmem, pocházejícím ze slovenské kuchyně. Doplnit je můžete brynzou a slaninou, nebo zelím a třeba uzeným masem. Halušky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 328 kJ / 317 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,67 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 20,67 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 25,33 g |
– nasycené | 15,67 g |
– nenasycené | 8,67 g |
–– mononenasycené | 7,33 g |
–– polynenasycené | 1,33 g |
––– omega 3 | 0,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 888 mg |
Sůl | 2,33 g |
Sacharidy | 1,67 g |
– cukry | 1,67 g |
––– laktóza | 1,67 g |
Bramborové halušky jsou oblíbeným a chutným pokrmem, pocházejícím ze slovenské kuchyně. Doplnit je můžete brynzou a slaninou, nebo zelím a třeba uzeným masem. Halušky…
Chuťově výrazné pirohy jsou z nudlového těsta naplněného brynzovou nádivkou. Podáváme je posypané pažitkou a opečenou slaninou anebo zalité zakysanou smetanou. Už jen po…
Brynzové halušky jsou velmi známé jídlo ze slovenských kolib. Můžeme si ho ale hravě uvařit i doma. Brynzové halušky si nejlépe vychutnáte v pozdním jaru, kdy je brynza…
Na Slovensku se těší halušky s brynzou velké oblibě. To ale neznamená, že si je nemůžeme uvařit i my v Česku. Halušky s brynzou jsou jednoduché a poměrně rychlé jídlo…
Brynza je oblíbeným slovenským sýrem z ovčího mléka. Pokud ji milujete, vyzkoušejte si udělat lahodnou pomazánku. Nejlepší je na čerstvém chlebu s kyselým mlékem, ale…
Brambory ve slupce uvaříme do poloměkka. Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme bokem.Brynzu se smetanou rozmícháme ve větším hrnku. Brambory oloupeme, nakrájíme na…
Na trošce oleje orestujeme nakrájenou cibuli se slaninou, přendáme do misky a necháme vychladnout. Poté přimícháme brynzu a posekané bylinky. Do prsou vytvoříme nožem…
Brambory nastrouháme najemno, přidáme vejce, mouku a zpracujeme. Těsto by nemělo být řídké. Halušky odkrajujeme z prkénka lžičkou nebo nožem do vroucí osolené vody. Po…
Neoloupané brambory omyjeme a osušíme. Do každého uděláme nožem zářezy, ale nedokrojíme, aby držely vcelku.Smícháme olej s kořením a štětečkem každý brambor potřeme.…
Tradiční pagáče, pocházející ze Slovenska, se pečou při slavnostnějších příležitostech, například při masopustu. Naplnit je můžete třeba škvarky, bryndzou, nebo sladkým…
Těstoviny uvaříme podle návodu na skus. Nakrájíme špek a cibuli nadrobno. Nejdříve vyškvaříme špek, přidáme cibuli a restujeme dozlatova. Část odebereme na konečné…
Brynzu smícháme s nasekanou petrželkou a trochou vařených jemně nastrouhaných brambor.Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě, ještě vlahé rozmačkáme nebo na jemno…
Brynzu utřeme se změklým máslem. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno. Nakrájenou cibuli, mletou papriku a majolku vmícháme do krému z brynzy. Pomazánku dle chuti…
Suroviny na omládek necháme pekárnou bez předehřevu jen umíchat a pak, ve vypnuté a zavřené pekárně, necháme asi 45 minut kynout.Zatím připravíme náplň - na lžíci oleje…
Zemiaky nastrúhame na špeciálnom strúhadle, osolíme, pridáme múku a vypracujeme pevnejšie cesto. Do vriacej osolenej vody pretlačujeme halušky, jemne premiešame. Keď…
Mensie zemiaky v supke poriadne ocistime a nakrajame na vejar, posolime, pokorenime a poolejujeme a dame na plech piect.Bryndzu zmiesame s kyslou smotanou podla chute,…
Syrové oloupané brambory nakrájíme na asi 1 cm silné plátky, cibuli na klínky a uzené na kostky. Ve smetaně rozšleháme vejce, papriku a polovinu sýru.Pekáček vymažeme…
Syrové brambory nastrouháme na jemno.Přidáme hrubou mouku, vajíčka, sůl a trochu vody a uděláme polohusté těsto.Vodu přivedeme k varu, osolíme a při opětovném varu…
Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme a přelijeme studenou vodou. V kastrole rozškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky, zpěníme v ní drobně nakrájenou cibulku,…
Cestoviny uvaríme v osolenej vode al dente. Scedíme a necháme odkvapkať.K cestovinám pridáme rozdrobenú bryndzu, na polkolieska nakrájanú klobásu, kôpor a vajíčka. Dobre…
Brambory nastrouháme na jemném struhadle, osolíme a pečlivě je promícháme s moukou. Pomocí např. gumové stěrky protlačujeme těsto přes speciální síto ("haluškovník"),…
Cestoviny uvaríme a scedíme.Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu a nasekaný cesnak.Pridáme nakrájané paradajky, osolíme, okoreníme a 10 minút podusíme.Vložíme cestoviny,…
Sekanou cibuli jemně osmahneme, přisypeme mletou papriku a zamícháme. Zalijeme horkou vodou, přidáme kostičky brambor, osolíme a uvaříme brambory do měkka.Do talířů…
Cibuli nakrájíme najemno. Slaninu nakrájíme na kostky o hraně 1 cm.V pánvi na středním ohni rozehřejeme 40 g sádla, přidáme slaninu a 2 minuty ji za častého míchání…
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Domácí kuřecí nugety chutnají lépe než z fast foodu díky triku s mrazákem. Příprava je snadná, chuť vynikající
Meruňkový koláč je díky kefíru fantasticky vláčný a nadýchaný, meruňky dodají báječnou štavnatost a svěžest
Slavné omáčky: Espagnole vynese i obyčejný pokrm do nebeských výšin! Takhle ji dělají profíci