Sýrový chleba
Recept ještě nebyl hodnocenDo pekárny dáme nejdříve vodu a podmáslí, poté mouky, do jednoho rohu cukr, do dalšího sůl, zasypeme droždím.Po pípnutí povrch posypeme sýrem.Pekárnu nastavíme na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do pekárny dáme nejdříve vodu a podmáslí, poté mouky, do jednoho rohu cukr, do dalšího sůl, zasypeme droždím.Po pípnutí povrch posypeme sýrem.Pekárnu nastavíme na…
Do nádoby pekárny dáme vše v pořadí jak je napsáno. Po posledním promíchání těsta, vyndáme háky, těsto upravíme, potřeme oslazenou vodou a posypeme kmínem povrch i dost…
Zaděláme kvásek. Do teplého mléka přidáme cukr a sušené droždí, necháme vzejít. Poté přisypeme mouku, semínka, sůl a olej. Vše důkladně zpracujeme a necháme těsto 1…
Do mísy dáme mouku, cukry, sůl, sušené droždí a promísíme. Přidáme vejce, rozehřáté máslo, vlažné mléko a uhněteme hladké těsto. Ideální je použít na hnětení těsta…
Nejprve dáme tekuté,potom sypké a zapneme program celozrnný.
Večer před pečením: Ingredience na kvásek dáme do DP, zapneme program „těsto“. Když je kvásek zamíchaný, DP vypneme, přes formu s kváskem dáme fólii, DP zavřeme a…
Večer před pečením: Ingredience na kvásek dáme do DP, zapneme program „těsto“. Když je kvásek zamíchaný, DP vypneme, přes formu s kváskem dáme fólii, DP zavřeme a…
Kynuté těsto dělám „od oka“. Do mísy k mouce se přidá sůl, cukr, droždí, žloutky, promíchá s mlékem a dopracuje s olejem. Na sluníčku kyne před očima. Než vykyne,…
Do pekárny nalijeme vlažnou vodu, ocet, olej, sůl a cukr.Sypké suroviny nejdříve promícháme v misce a poté je přidáme do pekárny. Nakonec na mouku nasypeme sušené droždí…
Do mísy robotu dáme mouku, cukr, sůl a droždí. Spustíme hnětání a přilíváme do těsta vodu.Hotové těsto přikryjeme čistou utěrkou a necháme hodinu kynout na teplém místě…
Do vlažné vody rozmícháme sušené droždí a lžičku cukru, misku přikryjeme igelitem a necháme vzejít kvásek. Máslo odvážíme a rozpustíme ho. Mouku prosejeme do mísy,…
Připravíme hladké těsto a necháme kynout na teplém místě na dvojnásobnou velikost. 100 g másla a 1 sáček cibulové polévky smícháme dohromady a natřeme na tĕsto, které…
Z mouky, mléka, cukru, droždí, 1 vejce, vody a 2 až 3 lžic olivového oleje zaděláme kynuté těsto - žádná věda, jde o klasické kynuté těsto - necháme na teple vykynout.…
Do pekárny nalijeme vlažnou vodu, ocet, olej, sůl a cukr. Sypké suroviny nejdříve promícháme v misce a poté je přidáme do pekárny. Nakonec na mouku nasypeme sušené…
Do nádoby pekárny vlijeme mléko, přidáme vejce, rozpuštěné máslo nebo Heru, sůl, mouku, oba cukry a droždí. Zapneme program těsto.Hotové těsto rozdělíme na dvanáct dílků…
Na oleji zpěníme cibuli, papriku, žampiony, osolíme, opepříme a přidáme nakrájené maso. Necháme vychladnout.Suroviny na těsto zpracujeme a necháme vykynout, pak…
V míse smícháme mléko, dýňové pyré, máslo, vejce, cukr, sůl, droždí, mouku a olej. Důkladně prohněteme a necháme 10 minut odpočívat.Na pomoučeném vále ručně hněteme…
Dýni oloupeme, přepůlíme a vydlabeme. Poté nakrájíme na kostičky a dáme vařit do hrnce se dvěma lžícemi vody zhruba 20 minut. Po uvaření dýni slejeme- pokud je v ní voda…
Suroviny na bulky dát do pekárny - program těsto. Z vykynutého těsta udělat 8 bulek (spíš placatější). Zapnout troubu. Bulky nechat na plechu s peč. papírem pod…
Do mísy nasypte všechny suché ingredience kromě droždí a promíchejte.Doprostřed udělejte důlek, do něj vlijte teplé mléko a nasypte droždí. Nechte 10 minut odstát…
V míse smícháme mouku, sůl a droždí, pak přidáme semínka. Přilijeme vodu a krátce zamícháme, aby se suroviny spojily. Těsto poprášíme moukou, misku zakryjeme utěrkou a…
V míse ve vlažné vodě rozpustíme med a dobře rozmícháme sušené droždí. Po částech zapracujeme mouku se solí a vypracujeme hladké, nelepivé těsto. Na pomoučeném vále do…
Ve velké míse smícháme hladkou mouku, chlebovou mouku a sůl. Do jiné nádoby nasypeme droždí, zalijeme vodou a zamícháme. Poté přilijeme olej a ještě jednou promícháme.…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Krevetový koktejl býval nejoblíbenějším jídlem v Británii, dnes se podává spíše jako vtip
Gruzínská omáčka satsivi z vlašských ořechů dodá kuřeti božskou chuť a vůni. Podávat se dá teplá i studená
Trochu líné bochánky: Upečte si na Štědrý den typické staročeské pečivo peciválky