Kovbojské fazole
Recept ještě nebyl hodnocenKovbojské fazole jsou klasický a velice oblíbený recept. A pokud použijete fazole sterilované, je i mnohem rychleji připravený. Pomohou vám nasytit rodinu poměrně levně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 131 kJ / 270 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 18,00 g |
Tuky | 1,60 g |
– nasycené | 0,40 g |
– nenasycené | 1,20 g |
–– mononenasycené | 0,40 g |
–– polynenasycené | 0,80 g |
––– omega 3 | 0,40 g |
Vláknina | 36,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 28,00 g |
– cukry | 2,60 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Kovbojské fazole jsou klasický a velice oblíbený recept. A pokud použijete fazole sterilované, je i mnohem rychleji připravený. Pomohou vám nasytit rodinu poměrně levně…
Ostře kořeněnou sytou směs fazolí, mletého hovězího masa a rajčat dochutíme oreganem a kouskem hořké čokolády. K chilli con carne se hodí podat chléb, tortillu, tousty…
Luštěniny jsou stále hodně opomíjenou surovinou, a to je veliká škoda. Tento jednoduchý fazolový guláš vás jistě přesvědčí, abyste luštěniny vařili častěji. Recept je…
Fazole, kukuřice a chilli, to jsou charakteristické suroviny pro mexickou kuchyni. Pikantní červené fazole dušené v rajčatovo-paprikové omáčce jsou velmi oblíbené, proto…
Chcete se zahřát a uvařit si vydatné jídlo? Bez fazolí a slaniny se v tomto receptu neobejdete. Bretaňské fazole jsou malá kulinářská záhada, protože sice mají v názvu…
Připravte si s námi sytou, pikantní směs fazolí, zeleniny, klobásy a slaniny. Pokud použijete fazole hotové, konzervované, bude příprava pokrmu opravdu rychle hotová.…
Ostré chilli con carne je výborný a velmi sytý pokrm. Jeho příprava zabere poměrně dost času, ale pokud si pomůžeme použitím hotových, konzervovaných fazolí, máme na…
Fazole propláchneme a namočíme přes noc. Druhý den je scedíme a v čerstvé vodě uvaříme na skus. Před koncem vaření trochu osolíme. Kroupy propereme a také v…
Cibuli nakrájíme najemno, česnek nasekáme a spolu usmažíme.Přidáme nakrájenou klobásu, prohřejeme, vmícháme papriku, mexické koření ( např. Fajitas) a zalijeme vývarem…
Cibuli nakrájíme najemno. Papriku nakrájíme na kostky.Na hlubší pánev (například wok) nebo do hrnce nalijeme trochu oleje, na kterém osmahneme cibuli. Až cibule…
Cibuli a česnek si oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Uzeninu nakrájíme na menší kostičky a dáme společně s cibulí do většího hrnce na rozehřátý…
Vyhlášená minutka českých hospod, kterou nelibě proslavil Zdeněk Pohlreich, to je katův šleh. Přitom se jedná o velmi chutné jídlo, pokud se připraví z poctivých surovin…
Časově i finančně nenáročné jídlo se hodí jako rychlá večeře. Pokud holdujete ostrým jídlům, neváhejte a přidejte chilli papričku, dodá jídlu "mexický" říz. S přílohou…
Fazole jsou luštěniny, které nabízí mnoho variant využití od pikantních gulášů a polévek až po sladké řezy. Naslano se ale nejčastěji připravují s rajčatovým protlakem a…
Možná maďarského spisovatele Móra Jókaie neznáte, ale jeho fazolovou polévku (Jókai bableves) určitě musíte vyzkoušet. Šťavnaté vepřové maso, voňavá zelenina i pikantní…
Vyšleháme vejce s medem a olejem, přidáme rozmixované fazole a pak zbytek ingrediencí.Pečeme v kulaté dortové formě na 160 stupňů horkovzduchem cca 30 minut.Podle chuti…
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět a teprve poté přidáme česnek. Až se rozvoní, přisypeme obě…
Tohle jídlo neuděláte dietní ani kdyby jste chtěli. Tuk nese chuť a proto bude lepší dodržet postup a dát sádlo, špek i klobásu, abyste si pochutnali. Z jídla je potřeba…
Rajčata nařízneme do kříže, spaříme a oloupeme. Pokud máme rajčata z plechu, tato práce nám samozřejmě odpadá. Cibuli nakrájíme najemno.Na hluboké pánvi orestujeme…
nejprve si uděláme pesto černé fazole předem naložené, uvaříme- nebo použijeme naložené scezené, krátce orestujeme na suché rozpálené pánvi do vyšší nádoby dáme fazole…
Velké červené fazole mají výraznější a pikantnější chuť než ty bílé. Podáváme je v pikantní rajčatové omáčce ochucené chilli papričkami spolu s orestovaným, vařeným,…
Fazole necháme přes noc namočené ve vodě. Následující den, orestujeme najemno nakrájenou cibulku, přidáme namočené fazole a vaříme, tak dlouho, až jsou fazole uvařené…
Veganský prejt je plný luštěnin, pohanky a krup. Je skvělou náhražkou klasického zabíjačkového prejtu a obsahuje mnoho důležitých živin pro naše tělo. Suroviny namočíme,…
Křupavá topinka s pikantní směsí zasypaná strouhaným sýrem je oblíbeným pohoštěním například k pivu. Připravit ji můžeme i bez masa - to nahradíme fazolemi. Pikantní…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Zeleninové „kostky“ skvěle dochutí vývar či omáčku: Připravené je máte během okamžiku a jsou úplně bez chemie
Tarama salata navnadí na léto. Řecká specialita z rybích jiker vás dostane růžovou barvou i úžasnou chutí
Úroda kanadských borůvek se blíží. Svědčí jim kyselejší půda a zálivka dešťovou vodou, před škůdci je ochrání síť