Roláda z vepřového masa se zelím
Recept ještě nebyl hodnocenMaso si rozkrojíme na plát a naklepeme. Osolíme, opepříme a posypeme mletým kmínem. Zelí překrájíme, když je moc kyselé, můžeme trochu propláchnout, rozložíme na maso,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso si rozkrojíme na plát a naklepeme. Osolíme, opepříme a posypeme mletým kmínem. Zelí překrájíme, když je moc kyselé, můžeme trochu propláchnout, rozložíme na maso,…
Rajčata nařízneme do kříže, spaříme horkou vodu, sloupneme a nakrájíme na kousky. Mrkev a jednu bramboru nakrájíme na drobné kostičky, druhou před dokončením guláše…
Kuřecí stehna odkrojíme od kosti tak, aby zůstala na kosti, ale vytvořila se kapsa, do které vložíme nakrájené, kysané zelí a pomletou-nebo nastrouhanou klobásku.…
Pórek nakrájíme na proužky a na oleji krátce orestujeme. Přidáme klobásu nakrájenou na kolečka a česnek na plátky. Opečeme dokřupava. Pár kousků odložíme na ozdobu.Do…
Na sádle zpěníme bílé části cibulek, plátky česneku, přidáme brambory pokrájené na kostky, posypeme oběma paprikami a zalijeme vývarem tak, aby byly ponořeny.Když se…
Náročná jsou rána opilcova. Pokud mu chcete trochu ulevit, uvařte vyprošťovák - korhely leves. Opilecká polévka pochází z Maďarska a základem je kysané zelí. Doplňuje ho…
Na drobno nakrájíme cibulku, nastrouháme mrkev, stroužek česneku rozdrtíme a vše na másle restujeme do zlatova. Přidáme zelí ze sklenice a zalejeme 2 l vody. Pořádně…
Játra bychom do svého jídelníčku měli jednou za čas zařadit, protože jsou skvělým zdrojem vitamínů a minerálních látek. Zde jsou obohacena o papriku a rajčata,…
Zimních sytých polévek není nikdy dost. Kapusta je ideálním základem husté svačinové polévky, která může doplněná pečivem klidně zasuplovat i večeři. Na másle orestované…
Brambory připomínající harmoniku můžeme podávat jako přílohu nebo i jako samostatný bramborový pokrm třeba u grilování. Do zářezů skládáme klobásu, špek, cibuli, česnek…
Oloupanou cibuli a klobásu nakrájíme na půlkolečka. V hrnci rozpálíme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme ji. Po chvíli přidáme klobásu a společně smažíme, až klobása…
Na sádle osmahnu na kousíčky nakrájený salám, nejlépe gotha j- cca 25 dkg, pak zapráším trochou mouky, přidám pálivou papriku (koření), a ½ lžičky sladké papriky,…
Máslo rozehřejeme a osmažíme na něm na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a chvíli restujeme, až klobása pustí tuk a barvu…
Pór narežeme na kolieska aj so zelenou časťou a sparíme vriacou vodou. Ocedíme. Do vymasteného pekáča dáme polovicu zemiakov narezaných na kolieska, osolíme, okoreníme,…
Ve vodě rozmícháme cukr, droždí, několik lžic z odvážené mouky a necháme 20 minut odpočinout. Přidáme zbytek surovin, vymísíme měkké těsto, které v míse zakryjeme a…
Kroupy dáme do mísy, přidáme pokrájené brambory, cibuli, plátky klobásy, česnek, lečo (asi 3/4 litru), smetanu, osolíme a opepříme dle chuti. Vše dobře promícháme, dáme…
Příprava slaného koláče nezabere tolik času. Výsledek práce ale bude tím luxusnější, čím více si dáte záležet na náplni. Ricotta s klobásou, rajčaty, navíc s přízdobou…
Na másle osmahneme nakrájenou klobásu, přidáme nakrájená rajčata a papriku na kostky, chvilku podusíme, přidáme bílé fazole s tomatem a červené bez nálevu. Povaříme a…
Do misky nastrouháme na hrubých nudličkách klobásu. Přidáme vajíčka a ostatní ingredience, směs promícháme a obalujeme v ní chleby. V pánvi rozehřejeme olej a naložíme…
Polévka: Hrách si den předem namočíme. 1 mrkev si nastrouháme na struhadle a druhou necháme v celku. Do hrnce dáme hrách, mrkve, rozpůlenou cibuli, pórek a masox. Vše…
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. V kastrolu rozehřejeme olej a maso na něm necháme zprudka zatáhnout. Opečeme z obou stran dohněda a vyjmeme. Do…
Na oleji s máslem / půl na půl / orestujeme nakrájené maso, přidáme bílé části cibulek, jemně nakrájený česnek, ještě lehce osmahneme, osolíme, opepříme, přidáme čubricu…
Nejříve si rozpálíme gril. Všechny klobásky podélně rozřízneme, dáváme ale pozor, abychom je zcela neprořízli.Prolisujeme česnek, bylinky (směs z pažitku, libečku,…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Pečení na neděli: Křehké věnečky se žloutkovým krémem podle paní Třešňákové
Konec trapasům v restauraci! Už žádné mačáto, gnoči, nebo gordon blů: Tahák, jak správně vyslovovat názvy jídel a nápojů
Božský rebarborový koláč: Vyzkoušené triky, jak na skvělý moučník, který milují v Kanadě