Pikantní býčí žlázy na "divoko"
Recept ještě nebyl hodnocenZ výše uvedených surovin do hlubší uzavíratelné nádobky připravíme a dobře promícháme marinádu, do které nejlépe přes noc namočíme odblaněné a na silnější plátky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z výše uvedených surovin do hlubší uzavíratelné nádobky připravíme a dobře promícháme marinádu, do které nejlépe přes noc namočíme odblaněné a na silnější plátky…
Z výše uvedených surovin do hlubší uzavíratelné nádobky připravíme a dobře promícháme marinádu, do které nejlépe přes noc namočíme odblaněné a na silnější plátky…
Cukr a vodu svaříme do úplného rozpuštění cukru.Víno nalijeme do většího džbánu.Z pomerančů a citronu vymačkáme šťávu a přes síto ji přilijeme do vína.Broskve oloupeme,…
Kvašená zelenina dnes zažívá boom na celém světě a u nás je touto super potravinou hlavně kysané zelí. Velmi jednoduchým způsobem si můžete tuto vitamínovou bombu podle…
Nastrouháme kůru z poloviny omytého pomeranče. Vymačkáme tolik šťávy z pomeranče aby to vydalo na pět lžic.Do pánve dáme nastrouhanou pomerančovou kůru i šťávu, máslo a…
Troubu předehřejte na 180 ˚C. Dno dortové formy o průměru 21cm vyložte pečícím papírem. Vyšlehejte vejce s cukrem. Do mísy přidejte mléko, mouku, kypřící prášek a…
Opravdu chutná a vláčná bábovka. Je nakypřená nejen práškem do pečiva, ale i dobře našlehaným sněhem z bílků. Je nutné jí dobře propéct, aby se při vyklápění neroztrhla.…
Lahodný mrkvový džus, který je doslova plný vitaminu C a spousty dalších prospěšných látek, můžete připravit v pohodlí vašeho domova. Není to nijak složité a navíc je o…
Marináda: Smícháme olivový olej, med, worchestrovou omáčku, česnek, kečup, hořčici a šťávu z 1/2 pomeranče. Kuřecí prsa nakrájíme na 4 cm nudličky, osolíme, opepříme…
Žádná sváteční příležitost se nesmí obejít bez výborného jídla. A co třeba taková kachna? Připravte ji v pomalém hrnci a její maso zaručeně zůstane šťavnaté a bude se…
Pomeranč opláchneme, pokud nemáme bio, tak dobře očistíme kartáčkem a nakrájíme na kousky. Rozsekáme v mixéru (já použila takový ten sekáček, co je u tyčového mixéru).V…
Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr a kypřící prášek, promícháme. V mléce rozmícháme vejce, olej a pomerančovou šťávu s kůrou. Vlijeme do mísy k mouce a vše ručním…
Těsto: vše smícháme dohromady, nalijeme do formy a dáme vychladnout do ledničky zhruba na 1 hodinu. Poté dáme péct do rozehřáté trouby na 175°C, postupně snížíme na…
Mrkev očistíme, omyjeme a jemně nastrouháme. Přidáme přesnídávku, trochu vody, šťávu z pomeranče, cukr nebo med dle chuti.Vše smícháme a dáme vychladit.
Pampelišky jako předzvěst jara rozzáří den, ale zahrádkářům jsou trnem v oku.Tolerujte je a připravíte si z nich chutný sirup. Smetánka lékařská má navíc detoxikační a…
Tento osvěžující salát ochutí křupavé a pikantní ředkvičky, aromatická jarní cibulka, šťavnatá rajčata i sladkokyselé pomeranče. Všechny chutě doplní a spojí zálivka…
Postup: Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme se 100 g cukru. Vše smícháme s moukou, práškem do pečiva a škrobovou moučkou. Těsto pečeme v předehřáté troubě na…
Metlou prošleháme žloutky s mlékem, solí, moukou, práškem do pečiva, sirupem, cukrem a perníkem. Necháme 20 minut odpočinout a vmícháme tuhý sníh z bílků.Na menší…
Nemusíte mít speciální formičky na tartaletky, tento recept je uzpůsoben pro malé množství cukroví pečeného v košíčcích. Osvěžující pomerančový krém je zde obohacen o…
Nemusíte mít speciální formičky na tartaletky, tento recept je uzpůsoben pro malé množství cukroví pečeného v košíčcích. Osvěžující pomerančový krém je zde obohacen o…
Nevíte čím letos překvapit koledníky na Velikonoce? Vsaďte na mrkvové cupcaky zdobené krémem a vlašskými ořechy. Mrkev dodá cupcakům vláčnost a nadýchanost. Koledníkům…
Pomeranče + mrkve vařím v papináku 45 minut na elektrických kamnech na čísle 8 potom plotýnku vypnu, ale nechám ještě na té plotýnce. V dalším kastrůlku si převařím 8…
Z pomerančů vymačkáme šťávu a smícháme s tvarohem a medem. Našleháme a přidáme ušlehanou šlehačku.Dáme zamrazit, ale jen tak, aby byla zmrzlina akorát a nepřemrzlá.
Citrony a pomeranče dobře umyjeme a nakrájíme je i s kůrou na větší kostky, špičky můžeme odkrojit, dáme do hrnce a zalijeme vodou a vaříme asi 1 hodinu do změknutí…
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Jak na jednoduché hrnkové palačinky, které zvládne každý? Mouku je třeba prosít a těsto dát na půlhodinu odpočívat do lednice
Čím nahradit drahé máslo při pečení: Pomůžou banány, dýňové pyré, jablka i škrob
Škubánky s mákem jako od babičky: Posypané cukrem a zalité máslem chutnají božsky, přitom jsou levné a hotové za chvíli