Rychlé, levné, dietní kuřecí s těstovinou a salámem
Recept ještě nebyl hodnocenNejprve dáme do hrnce vodu a přivedeme k varu. Poté, co začne voda vřít, dáme sůl dle libosti a olej. Přidáme těstoviny a podle návodu uvaříme.Vezmeme menší pánev a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejprve dáme do hrnce vodu a přivedeme k varu. Poté, co začne voda vřít, dáme sůl dle libosti a olej. Přidáme těstoviny a podle návodu uvaříme.Vezmeme menší pánev a…
V mise premiešame múku, droždie, čierne korenie, soľ, sekaný cesnak, olej a vodu. Pokiaľ použijeme čerstvé droždie, najprv ho rozpustíme vo vode. Vymiesime na hladké…
Těsto: Z 50 ml vlažné vody, cukru a droždí si uděláme kvásek. Do mísy dáme mouku a sůl, přidáme kvásek, zbylou vlažnou vodu a olej. Vypracujeme těsto a necháme vykynout…
Spaříme hrst vloček, přiklopíme, necháme bobtnat. Dva plechy vyložíme pečícím papírem. Nastrouháme vařené brambory, přidáme spařené vločky a ostatní suroviny, dobře…
Maso pomeleme, zamícháme a dáme uležet do lednice na cca 2 hod.Na folii rozložíme, potřeme hořčicí, obložíme omeletou z vejec a salámem nebo párkem.Smotáme v roládu,…
Oloupané a nakrájené brambory dáme péct na 250°C na 10 minut.Přidáme salám nakrájený na kostky, anglickou slaninu a brokolici.Nakonec zalijeme rozšlehanými vejci se…
Do dortové formy doprostřed umístíme malou mističku dnem vzhůru. Cukety nakrájíme na tenké podélné plátky a osmahneme na pánvi z obou stran tak, aby byly měkké a daly…
Maso si nakrájíme na řízky, naklepeme, okořeníme. Pórek očistíme, nakrájíme na špalíčky, česnek očistíme, nakrájíme na plátky, hrozny umyjeme. Na nachystané řízky…
1. Dáme těstoviny do vrocí a osolené vody. Přidáme lžíci oleje, aby se nelepili a povaříme dokud nebudou měkké. Poté scedíme. 2. Připravíme si kastrůlek, rozdrtíme…
Chleba nakrájíme obalíme ve vajíčku opečeme a bohatě ozdobíme.
Vejce prolisujeme sítkem na brambory, přidáme sýry, salám a máslo a vidličkou promícháme. Kdo chce jemnou konzistenci, umixuje. Přidáme bylinky, opepříme, případně…
Eidam nastrouháme na hrubých slzičkách a v hluboké míse důkladně promícháme s mletým masem a všemi ostatními uvedenými surovinami. Masové těsto necháme alespoň hodinu…
Rajčata nakrájíme na osminky, maso na malé nudličky a osmažíme ho na pánvi, salát (nebo zelí) také rozkrájíme na proužky. Jednu zakysanou smetanu dáme zvlášť do menší…
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu.Pridáme nadrobnejšie nakrájanú kapustu, osolíme, okoreníme korením a rascou a za stáleho miešania restujeme asi 5 minút. Ak…
Plátky masa naklepat, opepřit, osolit, potřít hořčicí a poprášit mletou paprikou.Urovnat na pekáček potřený olejem. Pak na maso klademe hustě kolečka cibule, na cibuli…
Přísady na těsto vařečkou vyhnětat do krásně hladkého těsta, po vykynutí na moukou podsypané desce roztáhnout dotenka a na okraje těsta poklást nitě korbáčků, těsto přes…
Obě mouky s práškem do pečiva, solí a kmínem promícháme v míse. Vytvoříme důlek, kam nalijeme teplou vodu s cukrem a rozdrobíme droždí. Necháme tak 4 minuty nabobtnat a…
Zdobení slaných dortů a obložených talířů je věc čistě individuální a záleží na šikovnosti a trpělivosti každého jednotlivce. Je možné využít různá tvořítka,…
Standardně na narozeniny obdarujeme oslavence sladkým dortem. Ale pro ty, co nemusí sladké, můžeme připravit slanou verzi. Z toustového chleba, pomazánek, různých uzenin…
Pohoštění pro návštěvu je dobré servírovat tak, aby bylo krásné na pohled. Inspirujte se při přípravě touto obloženou mísou, ve které najdete salámy, sýry, salát i…
Pečené salámové růžičky z tvarohového těsta budou doslova ozdobou silvestrovské tabule a navíc poslouží jako perfektní slané pohoštění. Pokud máte rádi pálivější, můžete…
K Velikonocům kromě špenátu, jidášů a mazance patří také beránek. Pokud však nejste fanoušci těch sladkých pečených, vyzkoušejte tohoto slaného. Vařená vajíčka, zelenina…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Slovácká metyja bývala svátečním dezertem. Chutí připomíná škubánky, je však bohatší o povidla
Velikonoční pondělí patří vajíčkům: Proč by měla být červená a čím ještě můžete koledníky pohostit?
Historie piva: Vařili je mniši a bylo tak husté, že se jedlo lžící! Co ještě nevíte o našem národním nápoji?