Rychlý litý koláč s ovocem
Recept ještě nebyl hodnocenVelmi jednoduchý litý koláč, který zvládne i naprostý začátečník. Pokud nesypeme koláč drobenkou, pak je dobré pokládat ovoce řeznou stranou dolů, aby jeho šťáva…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Velmi jednoduchý litý koláč, který zvládne i naprostý začátečník. Pokud nesypeme koláč drobenkou, pak je dobré pokládat ovoce řeznou stranou dolů, aby jeho šťáva…
Odzkoušený recept na kynutý koláč se švestkami, kde za vás velký kus práce udělá domácí pekárna, která těsto připraví. Vláčný koláč, posypaný křupavou drobenkou a…
Jednoduchý na nenáročný recept, který zvládne i naprostý začátečník. Bublanina je díky šlehačce jemná a nadýchaná a není příliš sladká. Pokud tedy zvolíte kyselejší…
Ovocné knedlíky z bramborového těsta můžete plnit libovolným pevnějším ovocem, ale tou pravou klasikou jsou pro většinu z nás švestky. Švestkové bramborové knedlíky, na…
Přestože jde o velmi jednoduchý a rychlý recept, výsledek je výborný. Křehké listové těsto potřené jemnou, tvarohovou náplní, šťavnaté švestky a křupavá vrstva zlaté…
Celý rok se těšíme na podzimní úrodu švestek. Sladké švestky jsou oblíbenou náplní koláčů a mák k nim bezpochyby patří. Tato kombinace ve spojení s nadýchaným těstem…
Hledáte inspiraci na dobrý, ovocný koláč? Tento vám bude určitě chutnat. Tvoří ho nadýchané, piškotové těsto, spoustu vašeho oblíbeného ovoce a bohatá vrstva drobenky…
Klasické buchty, které všichni milujeme. Nelitujeme námahy a švestky vždy vypeckujeme. Náplň můžeme přichutit skořicí nebo přidat ke švestkám mák s cukrem. V každém…
Cukr ušleháme s vejci, postupně přidáváme olej, mléko a banán, na kousky pokrájený. Nakonec přisypeme mouku se sodou.Nalijeme na plech s pečícím papírem. Posypeme omytým…
Kynuté buchty s ovocem patří k oblíbeným moučníkům snad všech domácností. V tomto receptu je velkým pomocníkem domácí pekárna, která připraví těsto i s kynutím. Na nás…
Vejce vyšleháme s cukrem a olejem do pěny, pak vmícháme mouku s kypřícím práškem a zředíme kefírem.Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a poklademe nakrájenými a…
Receptů na kefírové moučníky jsou desítky, jedno je ale všechny spojuje - díky kefíru jsou příjemně vláčné a nedrobí se. Doplnit je můžeme ovocem podle vlastní chuti a…
Žloutky utřeme s cukrem a povoleným máslam do pěny, přidáme mouku s kypř. práškem a mléko dle potřeby, nakonec sníh z bílků. Těsto by mělo bát né moc tekuté, aby ovoce…
Máme-li uprostřed léta chuť na rychlý, lehký a osvěžující moučník, pojďme si připravit jogurtovo-tvarohový koláč se švestkami. Ovoce můžeme obměňovat podle sezóny, nesmí…
Pěry jsou velké nadýchané ovocné knedlíky, lehoučké jako pírko, pocházející z Valašska a Slovácka. S tímto receptem si tuto skvělou dobrotu zvládnete připravit i u vás…
Jsou skvělá na smažené bramborové placky, přidaná k pečenému kachnímu prsu, dají se jimi plnit rakouské knedlíky, které se podávají s mákem a šodó. O čem je řeč? Jsou to…
Z výše uvedených surovin uděláme těsto, které ihned rozprostřeme do kulaté vymazané a vysypané formy (s těstem se pracuje velmi dobře).Povrch poklademe vypeckovaným…
Z osoleného mléka a krupičky uvaříme kaši. Ještě teplou vyklopíme na vál a přidáme vajíčko a mouku.Zaděláme těsto, je krásně vláčné. Uždibujeme kousky, utvoříme…
Všechny ingredience na těsto dáme postupně do mísy a umícháme hladké těsto. Kulatou koláčovou formu lehce vymažeme máslem a rozetřeme do ní těsto. Švestky rozpůlíme,…
Těsto uděláme v pečce zvyklým zůsobem, napřed tekuté, pak sypké, doprostřed droždí. Můžeme samozřejmě i ručně, jak kdo chce. Po vykynutí si těsto vykrojíme lžící na…
Cítíte tu sladkou vůni švestek, máku a vařených brambor? Že vám to připomíná dětství u babičky na chalupě? Tak neváhejte a připravte si i vy doma tyto skvělé bramborové…
Koláč z těsta, které se chuťově blíží klasickému kynutému koláči, ale s mnohem kratší dobou přípravy. Obložený švestkami a bohatě zasypaný drobenkou bude určitě…
Do mísy vsypeme prosátou mouku smíchanou se solí. Doprostřed uděláme důlek a vsypeme do něj droždí, které trošku pocukrujeme a zalijeme trochou vlahého mléka a necháme…
Utřeme tuk s cukrem a postupně zašleháme žloutky a vanilkový cukr. Do žloutkové směsi vmícháme mouku prosetou s práškem do pečiva a nakonec po částech opatrně ušlehaný…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Retro okénko: Mražený dezert Vienetta býval sladkou tečkou rodinných oslav. Připravíme jej ale i doma, a to celkem snadno
Jak na originální maďarské langoše? Recept je snadný, jen je potřeba těsto před smažením správně vytvarovat
Jak na dokonalé kedlubnové zelí? Chutná skoro jako to klasické, jen je jemnější a využít do něj můžete i nať kedlubny