Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Recept ještě nebyl hodnocenKlasický rýžový nákyp znají skoro všichni, ale slyšeli jste o variantě z ovesných vloček? Takzvaný vločkovec, třeba s jablky a skořicí, je dokonalý podzimní dezert nebo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Klasický rýžový nákyp znají skoro všichni, ale slyšeli jste o variantě z ovesných vloček? Takzvaný vločkovec, třeba s jablky a skořicí, je dokonalý podzimní dezert nebo…
Kdo jedno jablko denně sní, k tomu lékař nechodí. Jablka jsou zdrojem vlákniny a vitamínů a pro našinec typickým domácím ovocem. Vykouzlete si tento svěží a po tvarohu…
Na těsto smícháme nejprve všechny sypké suroviny (mouku, cukr, prášek do pečiva) a potom teprve přidáme mléko, olej a vejce. Vymícháme hladké těsto, které nalijeme do…
Veškeré ingredience smícháme, vytvoříme malé placičky o průměru cca 5 cm, bude jich zhruba 12 kusů.Dáme je na pečící papír a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 15…
Ve vetsi misce smichame ovesne vlocky s podmaslim nebo jogurtem. Nechte chvili stat a mezitim si pripravte druhou misku, do ktere date mouku, sodu, prasek do peciva a…
Vše smícháme dohromady a na plechu uděláme malé placky průměru 3-4 cm, zvětší se pečením.
Vločky zalijeme vodou a důkladně promícháme, aby se do všech vloček voda nasákla. Přimícháme jogurt a med/protein a necháme cca 20 minut odstát. Poté dáme těsto do formy…
Nejprve připravíme krém. V hrnci rozehřejeme 2 lžíce cukru a necháme mírně zkaramelizovat. Zalijeme 200 ml mléka a přivedeme k varu. Poté přilijeme zbylých 200 ml mléka,…
Vločky na hodinu namočíme. Mezitím nastrouháme mrkev a sýr. Smícháme, přidáme vejce, pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek a okořeníme podle chuti. Je-li potřeba…
Smícháme suché přísady, přidáme máslo, vejce a uděláme těsto.Tvoříme hrudky, které klademe na plech s pečícím papírem, hrudky zmáčkneme na placičky, např. vidličkou…
Ovesné vločky smícháme s Vegetou a zalijeme 1 dl horké vody nebo mléka, promícháme.K mletému masu přidáme vejce, sůl (pozor na to, sůl je i ve vegetě, ať nepřesolíme),…
Zakysanou smetanu smícháme s pudinkovým práškem dr. Oetkera. Vejce vyšleháme s cukry, přidáme mouku s práškem do pečiva, rum, vločky nebo oříšky, smetanu s pudigem a…
Jelikož jsem si jako "ovoce" zvolila rebarboru, tak jsem ji nejprve upravila. Oloupeme ji a nakrájíme na kostky. Dáme ji do hrnce se lžící medu (není uvedeno v…
Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubém struhadle, přidáme k nim všechny ostatní suroviny a pořádně promícháme. Pomocí dvou lžic vytvarujeme sušenky na plech - vyložený…
Vločky namočíme do mléka (jsou pak rychleji uvařené) a uvaříme kaši, kterou při vaření mícháme a nepřipálíme. Já osobně mám raději řídší kaši, ne takovou tu suchou,…
Sušenky z našeho receptu jsou rychlé. Díky tomu, že v nich není žádný tuk, je můžeme považovat za o něco zdravější mlsání. Nejsou sice dietní, ale zato jsou moc dobré.…
V misce smícháme sypké suroviny, přidáme nasekané oříšky a pokrájené brusinky a nakonec vejce a máslo (ideálně rozměklé), ručně hněteme až se nám hmota spojí. Na plech…
Mák namočíme na hodinu do vody, poté scedíme. Přidáme tvaroh, žloutek, med, citron a promícháme. Směs bude celkem tekutá, tak přidáme vločky a mouku. Vločky necháme…
Vše smícháme dohromady, vyskládáme pomocí dvou lžiček na plech a pečeme při 170 stupních.
Máte rádi dršťkovku? Pokud ano, vyzkoušejte tuto polévku z ovesných vloček na způsob dršťkovky. Z několika levných surovin jednoduchým postupem vytvoříte chutnou polévku…
Mug cake je speciální úprava rychlých moučníků v hrnečku v mikrovlnné troubě. Tento je z ovesných vloček, ochucený malinami. Jednoporcové moučníky mug cake si zamilujete.
Vše naporcujeme tak, jak to máme rádi, na kostičky, na kolečka ... atd.. :-) Rozehřejeme v hrnci sádlo, nebo olej, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, chvilinku…
Smíchám sypkou směs a do ní přidám nastrouhaná jablka. Metličkou zamíchám tekutou směs. Pak přimíchám sypkou směs a vše spojím dohromady. Peču ve formě na muffiny,…
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Královské chutě: Britský král Karel III. zakázal francouzskou lahůdku foie gras a miluje musaku se zvláštní ingrediencí
Dokonalé bramborové krokety: Aby byly uvnitř vláčné a na povrchu křupavé, musí se hlavně správně smažit
Farmář Josef Pech radí, jak nakupovat brambory: Neberte ty viditelně poškozené, dobrá brambora vydrží i horší podmínky, říká