Čerstvému křupavému pečivu se nic nevyrovná. Dokážete si bez něj představit svůj život?
Čerstvý rohlík namazaný máslem. Že už jen při tom pomyšlení se vám sbíhají sliny? Není divu. Pečivo miluje snad každý z nás, a to ať už se jedná o jakékoliv různé druhy. Vybere si totiž milovník sladkého, zastánce zdravé stravy i vyznavač klasiky. Existují i recepty bez droždí, a tak si nadýchané pečivo zvládnete připravit hned, co na něj dostanete chuť.
Druhy pečiva
Pečivo není jen o klasických bílých rohlících. Za tímto pojmem se skrývá více.
- Běžné pečivo: rohlíky, housky, raženky, bagety či veky.
- Jemné sladké pečivo: koláče, šátečky, croissanty, záviny, vánočky a další druhy.
- Trvanlivé pečivo: perníky, oplatky, sušenky, slané tyčinky, krekry atd.
Pečivo dále můžeme rozdělit také pode druhu použité mouky. K dostání je celozrnné, vícezrnné, grahamové, žitné či žitnopšeničné. Existuje i pečivo bez mouky.
Jaké má pečivo využití v kuchyni?
Asi nejoblíbenější je pečivo jen tak obložené oblíbenými surovinami (šunka, salám, sýr, pomazánka, salát, zelenina, ...). Takto si ho můžete dát ke snídani, večeři, svačině a koneckonců klidně k i obědu. Často se také pečivo přikusuje k různým polévkám, dává se do mletého masa, aby bylo nadýchanější nebo si z něj udělejte lahodnou žemlovku.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 2 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 20 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 22 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 23 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Přečtěte si Zobrazit více
Podzim na talíři: Uvařte si krémovou polévku z pečeného celeru se žampiony a vínem
Vylepšete své dobroty a vařte jako profesionál. Otestovali jsme pro vás tekuté koření od Podravky
Domov je tam, kde voní čerstvě upečený chléb, říká Petra Burianová, první vítězka soutěže Peče celá země