Hebkou bramborovou kaši zvládne každý začátečník. Stačí dodržet několik zásad a její konzistence bude dokonalá
Hebká bramborová kaše - to je ideální představa každé hospodyňky. Dosáhnout tohoto cíle není vůbec složité. Názorné video nám předvede, jak si s kaší hravě poradit.
Výtečně připravené maso nebo zelenina a k tomu oblíbená bramborová kaše - to je příklad dobrého oběda, na kterém si rádi pochutnáme. Na dokonalou bramborovou kaši potřebujeme 1 kg brambor varného typu C, sůl, 75 g změklého másla a 150–200 ml teplého mléka.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit hebkou bramborou kaši
Postup zvládne i začátečník, pokud dodrží jednoduché zásady.
- Brambory zbavíme slupky, omyjeme a nakrájíme na stejné kostky.
- Vložíme je do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme zcela doměkka. Po uvedení k varu je vaříme na střední stupeň asi 20 minut, aby se brambory provařily rovnoměrně. Vařené jsou, když jimi vidlička hladce projede.
- Měkké brambory scedíme, vložíme zpět do hrnce a rozšťoucháme. Velkou chybou je použít ponorný mixér.
- K rozmělněným bramborám přidáme máslo a teplé mléko, poté vše vymícháme nebo vyšleháme šlehacími metlami na hladkou kaši. Chladné mléko s horkými bramborami by vytvořilo kaši lepivou.
- Bramborovou kaši podáváme ihned, delším stáním ztrácí na kvalitě.
Z případných zbytků bramborové kaše můžeme připravit chutné placičky.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 9 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 14 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 14 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 18 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 18 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak se vyhnout rozvařeným či nedovařeným bramborám?
Kynuté Maruščiny koláčky: Nadýchané a vláčné pečivo neodolatelně voní máslem. Důležité je správně pracovat s droždím
K pečenému masu jsou oblíbenou přílohou chlupaté knedlíky. Jsou rychlé a jednoduché, ale jejich příprava má svá pravidla
Komentáře