Jak dlouho vařit křepelčí vajíčka? Vyberte si naměkko, nahniličko nebo natvrdo
Křepelčí vajíčka obsahují proti těm slepičím až dvojnásobek vitamínů a dalších tělu prospěšných látek. Díky tvrdší skořápce jsou odolnější proti salmonele. Váží pouhých 11-15 g a většinu z této hmotnosti tvoří žloutek.
Křepelka snese až 320 maličkých vajíček ročně. Ta mají vysokou nutriční hodnotu. Obsahují mnoho bílkovin, posilují imunitu a dokonce zmírňují příznaky alergií. Vajíčka nejčastěji využíváme jako ozdobu na chlebíčky nebo do salátů, uplatní se ale i jako plnohodnotná náhrada vajec slepičích.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak dlouho vařit křepelčí vajíčka
Skořápky od vajíček jsou cenným zdrojem vápníku i dalších stopových prvků. Pokud se pořádně umyjí, převaří, usuší v troubě a rozemelou na jemný prášek, můžeme si je přidávat do pokrmu.
- Křepelčí vajíčka naměkko vaříme pouhé 2 minuty.
- Chceme-li uvařit vajíčka nahniličko, necháme je vařit 3 minuty.
- Vajíčka natvrdo vaříme 4 minuty.
Křepelčí vajíčka se dají smažit, vařit, péct, stejně jako ta slepičí. Můžeme je také konzumovat syrová a nemusíme se obávat salmonely, která nemá šanci tvrdou skořápkou křepelčích vajíček proniknout.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Naložené ředkvičky
Přidáno před 11 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Přečtěte si Zobrazit více
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
Vynikající sirup z bezových květů zastudena si můžete připravit právě teď. Kromě bezu stačí citron a pár ingrediencí
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Komentáře