Jak odblanit maso. Zkuste to podle videonávodu
Blána na masu má úkol chránit ho před poškozením a vysycháním. Ponechaná blána ale zbytečně prodlouží tepelnou úpravu a vadí při konzumaci. Proto maso odblaňujeme. Naše návodné video vám ukáže, jak na to, abychom s blánou neodřízli zbytečně velký kus masa.
Jak na odblanění masa
Potřebujete ostrý nůž. Blánu někde uprostřed uvolněte a přeřízněte. Pak držte nůž tak, aby ostří směřovalo od masa a plynulým pohybem nože a tahem za blánu s pomocí druhé ruky blánu odstraňte. Měla by vám v ruce zůstat opravdu jen blána bez masa. Asi se vám to nepovede hned poprvé a na celém kusu masa, ale cvik dělá mistra, takže po částech a dalšími pokusy maso zbavíte všeho nepotřebného.
Pokud vám na bláně přece jen zůstane nějaké maso, zkuste ho následně odškrábnout a použít jako mleté do nádivky nebo vývaru. Většinou se totiž jedná o velmi jemné maso, které by byla škoda vyhodit.
S odblaněným kusem masa si už jistě každý kuchař poradí.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 11 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 20 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 23 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Přečtěte si Zobrazit více
Odvar z heřmánku má několikero využití. Pomáhá vnitřně i zevně
Gastro glosa: Občerstvení na hokejovém mistrovství není drahé, ale nudné a obyčejné. Chtělo by to snahu a péči
Plesné tašky z lednicko-valtického areálu: Bramborové placky jsou křupavé, krásně voní sádlem a úplně nejlepší jsou se škvarky
Komentáře