Pečená dýně hokaido chutná znamenitě. Vyzkoušejte k ní oblíbené kombinace koření a bylinek podle nejlepších receptů
Dýně hokaido se snadno pěstuje a dobře skladuje. Můžeme ji uchovat doma v chladnější místnosti, v dobrých podmínkách vydrží až do jara. Velkou výhodou této dýně je snadná a jednoduchá příprava, výborná chuť a široké využití.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak upéct dýně hokaido
Postup je snadný a zvládne ho i kuchař začátečník. S výsledkem bude určitě spokojený.
- Dýni omyjeme, ale neloupeme. Přepůlíme ji a lžící vydlabeme měkký vnitřek se semínky, ten se ke konzumaci nehodí.
- Dužninu nakrájíme na měsíčky. Můžeme přidat brambory (oloupané nebo se slupkou), mrkev, cibuli či pórek.
- Připravíme si marinádu: základem je olej, prolisovaný česnek, sůl, pepř, bylinky (např. tymián, oregano). Kdo chce, přidá grilovací koření, kari, sójovou omáčku, trochu vody a cukr nebo med.
- Dýni, brambory i mrkev vložíme do mísy s marinádou, a promícháme.
- Poté všechnu zeleninu a brambory narovnáme v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem.
- Upečeme v troubě dozlatova (po dobu asi 30 minut), během pečení otočíme.
- Pokud pečeme pouze dýni, podáváme ji s bramborami nebo bramborovou kaší. Pokud ji pečeme s bramborami, tak již další přílohu nepotřebujeme.
- Při podávání můžeme na talíři dýni ještě vylepšit kopečkem zakysané smetany nebo balkánským sýrem. Počítáme s tím, že je sýr dost slaný, proto dýni příliš nesolíme.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 21 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 22 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Komentáře