Nejlepší strouhané koláče: Jsou výtečné k snídani i k odpolední kávě
Strouhaný koláč provoněný citronovou kůrou je rychlý a dokřupava upečené nastrouhané těsto nejen výtečně chutná, ale i vypadá efektně. Během chvilky se po takovém koláči zapráší. Přinášíme vám pěknou dávku inspirace v receptech na tento rychlý moučník.
Základem tohoto koláče je předem připravené těsto, které včas vychladíme v lednici, abychom ho mohli nastrouhat na struhadle. Koláč je doplněný svěží náplní z tvarohu s citrónovou kůrou a můžeme ho ještě vylepšit čerstvým ovocem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Kakaové strouhané koláče
Do těsta na koláč doporučujeme přidat také holandské kakao, protože pak vznikne ve spojení s bílou tvarohovou náplní kontrastní vzhled koláče. Těsto můžeme doplnit ještě o strouhaný kokos, případně kokosovou moučku, která koláč skvěle provoní.
Světlé strouhané koláče
Strouhaný koláč můžeme připravit i jen světlý, bez kakaa, nebo když použijeme dvě různě barevná těsta, jedno světlé a druhé tmavé kakaové, vznikne nám úžasný dvoubarevný koláč. Do tvarohové náplně zkuste přidat i strouhané či nakrájené kousky ovoce.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 12 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 13 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 14 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 21 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit tvarohovou náplň do moučníků. Oblíbenou náplň zvládneme během chvilky. Poradíme správný postup
Jak zahustit tvarohovou náplň do koláčů, aby nevytékala. Několik tipů nám pomůže k luxusní náplni
Milujeme retro! Kuchyně našich babiček a maminek zdobily remoska, cibulák i hliníkové příbory, stále je používáme
Komentáře