Připravte si plněný snídaňový croissant: Ukážeme vám jednoduchý videopostup
Kdo by neměl rád lahodný a křehký croissant? Původem pochází z Francie a vyrábí se z plundrového kynutého těsta, které se překládá s máslem. Připravte si rychlou snídani a naplňte si lahodný croissant podle našeho videoreceptu.
Název croissant znamená francouzsky půlměsíc, proto se tvaruje do zahnutého tvaru. Máslové těsto se několikrát překládá a válí, aby získalo svoji křehkost a plátkovou konzistenci. Máme pro vás skvělý tip, jak si toto křehké a lahodné pečivo naplnit a vyrobit z něj dokonalou snídani.
Mohlo by vás zajímat
Jednoduchý návod na plněný croissant
Vyzkoušejte to spolu s námi:
- Na pánvi osmažíme slaninu z obou dvou stran.
- Ze dvou vajec připravíme na pánvi míchaná vajíčka, která osolíme a opepříme.
- Hotová míchaná vajíčka posypeme sýrem.
- Rozpustíme kousek másla a opečeme na něm croissanty dozlatova.
- Na spodní croissant naneseme dresink, přidáme vejce a slaninu.
- Na závěr přidáme na plátky nakrájené avokádo a zakápneme dresinkem.
- Dáme druhou půlku croissantu a máme hotovo.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 18 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 18 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Komentáře