7 receptů na smažené placky: Pochutnejte si na bramborácích nebo připravte cibuláčky či zelníky
Různé smažené placky jsou jídlem, které poslouží jako součást hlavního chodu a s chlebem mohou být i svačinou na výlet. Nejčastěji připravujeme oblíbené bramboráky, ale existuje řada dalších placek, jejichž výběr jsme pro vás připravili v následujícím článku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
- Staročeské zelníky
- Sýrovo - kuřecí placičky
- Brokolicové placičky
- Cuketový bramborák
- Šumavský bramborák
- Babčák
- Cibuláčky
1. místo
Na křupavé zelníky připravíte těsto ze zelí a brambor, které případně obohaťte o uzeninu nebo osmaženou cibulku. Placky usmažíte na rozpáleném oleji. Nejlépe chutnají ještě čerstvé se spoustou zeleniny.
2. místo
Tyto šťavnaté placičky z kuřecího masa, nastrouhaného sýru a majonézy jsou alternativou ke klasickým řízkům. Sýr na plackách vytváří křupavou krustičku a jarní cibulka všemu dodá tu pravou chuť, takže si celá rodina parádně pochutná.
3. místo
Další zajímavou alternativou jsou brokolicové placky, které připravíte z předem uvařené brokolice. Díky vmíchanému sněhu z bílků budou placky nadýchané. Pokud přemýšlíte nad ještě zdravější variantou placek, pak můžete tyto či jiné místo smažení upéct v troubě.
4. místo
V sezóně cuket nejspíš přemýšlíte, co s nimi. Bývá jich velká úroda a obvykle dorůstají rychleji, než je stíháte zpracovávat. Můžete z nich usmažit tyto placky, které se připravují prakticky stejně jako bramboráky, jen brambory nahradíte nastrouhanou cuketou, ze které dobře vymačkáte přebytečnou tekutinu.
5. místo
Do našeho přehledu patří i jeden z nejoblíbenějších receptů na bramboráky. V těchto bramborácích je navíc nadrobno nakrájený kořeněný lovecký salám, který dodává plackám svou výraznou chuť a vůni.
6. místo
V sezóně hub si dopřejte tyto voňavé bramboráky, do kterých přidejte podušené čerstvé hříbky. Milovníci hub si ohromně pochutnají. Pokud vás na ně přepadne neodolatelná chuť i mimo sezónu, pak je můžete zkusit z hub sušených.
7. místo
Vyzkoušet můžete také tenké a křupavé cibuláčky z nadrobno nakrájené cibule, šunky a sýru. Cibule ztratí usmažením svou výraznou štiplavost, ale ponechá si jemnější chuť, která se skvěle hodí do smažených placek. Těstíčko nezapomeňte dobře okořenit a výbornou specialitu budete mít brzy hotovou.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 21 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 22 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Komentáře