Zelenina jako přírodní barvivo: Barvy s chutí zeleniny má doma každý z nás
Zdravé barvení pomocí zeleniny je známé už od nepaměti. I v současnosti mu mnoho lidí dává přednost před používáním umělých potravinářských barviv. Barvy sice nejsou tak syté, ale jemná zeleninová chuť oživí každý pokrm.
Zelenina disponuje bohatou škálou barev, které se mohou využít při obarvení potravin, nápojů i dezertů. Taková přírodní barviva jsou naprosto nezávadná, chutná a ještě k tomu plná vitamínů a živin, takže vhodná i pro děti.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jaké barvy můžeme ze zeleniny získat
Jsou to vlastně všechny barvy duhy:
- Zelená barva - špenát, kopřiva, řasy
- Modrá barva - spirulina, červené zelí se sodou
- Fialová barva - červené zelí a řepa
- Červená barva - rajčata, červená řepa
- Žlutá barva - dýně hokaidó, kurkuma
- Oranžová barva - mrkev, mletá paprika
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 27 minutami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 12 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Komentáře