Výborné lasagne
Lasagne jsou oblíbeným jídlem zvláště u dětí a mládeže. Nezaberou nám mnoho času, protože finální příprava se děje v troubě bez naší asistence. Výsledek stojí za to. Skvělý pokrm je dobrou volbou i k nedělnímu obědu.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 12 859 kJ / 3 073 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 164,92 g |
Tuky | 67,72 g |
Vláknina | 22,16 g |
Cholesterol | 478 mg |
Sodík | 480 mg |
Sůl | 1,30 g |
Sacharidy | 441,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept mám od skvělého kuchaře a kamaráda Vlastíka.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 4. 2016 16:52
chocolate: Eva z komentáře je nechává odležet PŘED pečením. Taky mi to není jasné.
Jinak bych do lasagní určitě necpala grilovací koření a místo kečupu bych dala protlak nebo pasírovaná rajčata
Jinak bych do lasagní určitě necpala grilovací koření a místo kečupu bych dala protlak nebo pasírovaná rajčata
15. 4. 2016 16:11
casino: Treba z duvodu zpevneni a snadnejsiho krajeni.
15. 4. 2016 15:33
Pepík: Není kečup jako kečup. Nevím, jaký kupujete vy, ale já tento : freshbedynky.cz/potraviny/omacky_polotovary_a_konzervy/Italsky__kecup_480_g . Recept si můj kamarád Vlasta přivezl budete se asi divit z Itálie....
Miluju tyto internetové diskuze, kde si každý anonymně honí triko a v reálu by držel hubu a krok... Krásný den
Miluju tyto internetové diskuze, kde si každý anonymně honí triko a v reálu by držel hubu a krok... Krásný den
15. 4. 2016 14:45
Jezusmarjá! Tohle maj bejt lazáně? No, někdy by neškodilo neexperimentovat, nevařit podle nějakýho zprasenýho receptu a udělat je opravdu tak, jak se to má dělat. Tohle bych patrně musel vyklopit. Kečup? Tady se už opravdu všichni pomátli?
12. 12. 2015 22:46
eva:
alles gute
Tedy až na toto:
"a takto to na plechu nechám odpočívať asi 3/4 hod"
Proč tak činíte?
alles gute
Tedy až na toto:
"a takto to na plechu nechám odpočívať asi 3/4 hod"
Proč tak činíte?
12. 12. 2015 21:18
Hanka: keď budete robiť lasagne - na plech dávam bešamel - naozaj z mlieka sa robí... a dám na bešamel cesto nepredvarené , potom dávam masovú - parad. zmes, cesto, bešamel,cesto, masová om,cesto --kým neminiete cesto aj masovú zmes aj bešamel ...posledná vrstva je masová zmes a na to dáme bešamel a strúhaný syr - a takto to na plechu nechám odpočívať asi 3/4 hod. - ak sa Vám cesto trocha zvlní a zapichnete vidličku a je mäkké cesto /ako keby bolo uvarené- dám piecť do vyhriatej rúry asi na 180 C - 3/4 hod -každý podľa svojej rúry/nakoľko máme radi syr - ak mám viac tak dávam aj na masovú zmes - ale nemusí byť/ do masovej zmesi - na cibuľku dávať maso, pridávam cesnak podľa chuti, č. korenie, soľ a pridávam trocha oregana - samozrejme môžete pridať aj korenie podľa seba, Ja dávam mleté čili- dávam paradajkový pretlak - prípadne môžete si pridať aj konzervu z paradajok ..nie kečup...naozaj Taliani ho nepoužívajú ani tu ani na pizzu.... takéto lasagne - zatiaľ chutili u nás mnohým z rodiny a známym
prajem Vám aby sa podarili a boli ste s nimi spokojná, 500 g cesta v sur. stave a 500 g masa - robím bešamel z 1,25 l mlieka + 80 g masla a 80 g muky - biele korenie, soľ a mušk. orech - to to je dávka na veľký plech.....
prajem Vám aby sa podarili a boli ste s nimi spokojná, 500 g cesta v sur. stave a 500 g masa - robím bešamel z 1,25 l mlieka + 80 g masla a 80 g muky - biele korenie, soľ a mušk. orech - to to je dávka na veľký plech.....
9. 4. 2015 21:36
Jsou naprosto výborné!
26. 2. 2015 13:03
pořád se na ně chystám,tak snad už to vyzkouším,ještě jsem je nikdy nedělala
13. 11. 2014 15:35
Luxus
28. 10. 2014 15:22
Včerejší večeře ... a moc jsme si pochutnali.
25. 1. 2014 14:38
Moc děkuji za skvělý recept. Všichni jsme se oblizovali a už jiné nedělám
11. 11. 2013 19:49
Hanka: Myslím, že mäsová zmes, alebo omáčka, bešamel musia byť dosť riedke a dostatok. Ja keď robím lasagne, nepredváram ich. Navrstvím, nechám stáť aj hodinu (pláty sa začnú nacucávať), až potom dám do rúry a pečiem pomaly - dlho - asi 40 minút, 180 stupňov, alebo ak pichneš do cestovín a zbadáš, že sú mäkké. Najprv pod alobalom, až ku koncu odkryjem, aby sa syr nepripálil, len roztopil na povrchu.
11. 11. 2013 18:45
Hanka:Možná to nebude o bešamelu, ale můžete mít sušší tu masovou směs a má pak málo šťávy na to, aby se v ní těstoviny uvařily. Jinak nevím, jak by to bylo možné, nikdy se mi to nestalo
11. 11. 2013 18:42
Milá Leni, můžete mi poradit?..... už jsem je sice zkoušela (jiný recept), ale bohužel se nepovedly. Koupila jsem lasagne od Panzani, nepředvařila.... a byly tvrdé, i když bešamelu jsem tam měla dle mého dost. Při kolika °C pečete? A bešamelu )omáčky tam máte hodně, že skoro "plavou"? Pžedem děkuji za radu pro začátečníka.....
27. 9. 2013 12:03
O masove smesi se vyjadrovat nebudu, bylo by to hrozne dluohe. Co se tyce besamelu pravdu nemate, neb se opravdu dela z mleka. Tedy ten na lasagne. Ze smetany bude fantasticky, ale na lasagne, alespon v Italii, se pouziva zasadne mleko.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 10 hodinami
Jednoduché čínské nudle
Přidáno před 17 hodinami
Kedlubnový salát
Přidáno před 18 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 19 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Právě bylo uvařeno:
Falešný španělský ptáček
MarcelaPa uvařila před 3 hodinami
Šlehačkové cukroví
MarcelaPa uvařila před 3 hodinami
"Fajnový" smažený sýr
Elivet uvařil před 5 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
VeronikaMa uvařila před 6 hodinami
Drožďová polévka s pohankou
Peta6 uvařila před 6 hodinami
Zelňačka (klasika)
cvrky uvařila před 8 hodinami
Houskové knedlíky
Skrabi uvařila před 8 hodinami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
Skrabi uvařil před 8 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
Skrabi uvařila před 8 hodinami
Houbová kolínka z trouby
Jan Nemec uvařila před 8 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: lasagne lasagne recept recept lasagne bešamel na lasagne recept na lasagne besamel na lasagne recept lasagne bolognese bešamel na lasaně tradiční recepty na lasagne nejlepší lasagne lasaně lazaně recept na lazaně výborné lazaně recept lasaně recept top recepty lasagne bešamel lasagne lasagne recepty lasagne se smetanou nejlepsi lasaně
Suroviny: těstoviny lasagne, cibule, česnek, maso hovězí mleté, olej, bazalka čerstvá, koření grilovací, sůl, pepř mletý, kečup sladký, rajče loupané, máslo, mouka hladká, mléko, ořech muškátový, sůl, sýr tvrdý
Výborné lasagne
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ng6l
105 názorů