Výborné lasagne
Lasagne jsou oblíbeným jídlem zvláště u dětí a mládeže. Nezaberou nám mnoho času, protože finální příprava se děje v troubě bez naší asistence. Výsledek stojí za to. Skvělý pokrm je dobrou volbou i k nedělnímu obědu.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 12 859 kJ / 3 073 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 164,92 g |
Tuky | 67,72 g |
Vláknina | 22,16 g |
Cholesterol | 478 mg |
Sodík | 480 mg |
Sůl | 1,30 g |
Sacharidy | 441,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept mám od skvělého kuchaře a kamaráda Vlastíka.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 6. 2021 21:00
Tonja: Trošku vám vypadlo slovíčko veal - "British veal mince" opravdu nejsou mletí Britové!
2. 6. 2021 17:51
faithoss: Mrknul jsem na Vámi doporučený odkaz. Že by zrovna anglické recepty na italskou specialitu měly být to pravé, tomu nevěřím. Vždyť se přece traduje, že anglická kuchyně a anglické manželky jsou příčinou toho, že z Angličanů se stali nejlepší námořníci. Právě Angličané jsou pověstní tím, že recepty jiných národů většinou přizpůsobují svým zvyklostem; někdo by tomu mohl říkat, že to "zmrší".
A ještě mám dotaz k receptu pod odkazem: Rozumím, že beef mince = mleté hovězí (tedy maso z hovězího dobytka, skotu), že pork mince = mleté vepřové (tedy mleté maso z vepřů), nerozumím ale doporučení pork mince nahradit British mince; má se použít mleté maso z Britů? Tak to ne, nejsem přece kanibal!
A ještě mám dotaz k receptu pod odkazem: Rozumím, že beef mince = mleté hovězí (tedy maso z hovězího dobytka, skotu), že pork mince = mleté vepřové (tedy mleté maso z vepřů), nerozumím ale doporučení pork mince nahradit British mince; má se použít mleté maso z Britů? Tak to ne, nejsem přece kanibal!
5. 5. 2021 12:09
Nejlepší lasagne, co jsem kdy jedla. Všichni si je chválili.
4. 12. 2020 18:39
Pro nás chlapy super recept,dělám ho vnukovi každý druhý měsíc a mlaská a my s ním.Sammosebou jsem si ho trochu upravilDíky za recept.
6. 12. 2019 16:43
Mlaskačka,vše dávám od oka a povedlo se.Díky a ukládám si do oblíbených.
13. 11. 2019 14:49
Měla jsem trochu obavy z bešamelu, bylo to takové "kejdovaté", ale když jsem je pak ochutnala ….. lepší lasagne jsem nejedla.
2. 11. 2019 16:26
Už dělám roky dle tohoto receptu. Akorát dělám trošku víc bešamelu (máme rádi) ... ze 70g másla, 70g hladké mouky a 700 ml mléka. Je to výborný recept a u nás se všichni cpou.
21. 11. 2017 22:53
Dnes jsem je dělala a měla jsem teda málo bešamelu, vám ostatním vystačil z pul litru mléka?díky
11. 8. 2017 11:50
Lazagne jsem udělala v bezlepkové variantě a opravdu jsou vynikající! Díky za skvělý recept!
24. 5. 2017 18:28
Tento recept na lasagne je takový lidový, jednoduchý a dobrý. Použila jsem ho už několikrát jenom místo kečupu dávám protlak. A komentáře některých lidí.....no měly by jste se řídit tímto: 100 lidí, 100 chutí. A navíc i negativní komentář se dá napsat slušně.
14. 5. 2017 13:32
Lasagne jsou vynikající. Dělala jsem poprvé v životě a moc jsme si pochutnali
22. 11. 2016 09:07
ahoj, zdravím všechny.
...nekomentuji kečup, grilovací koření, tvrdý sýr, atd. Je to prostě hnus. Doporučuji si prostudovat tento recept. Kdo neumí anglicky, ať si to hodí do translatoru.
www.bbcgoodfood.com/recipes/1109637/lasagne
...nekomentuji kečup, grilovací koření, tvrdý sýr, atd. Je to prostě hnus. Doporučuji si prostudovat tento recept. Kdo neumí anglicky, ať si to hodí do translatoru.
www.bbcgoodfood.com/recipes/1109637/lasagne
19. 11. 2016 20:49
happy.lenulka: Ale jo, bastlit se dá cokoliv. A ty vege lasagne můžou bejt náhodou docela dobrý. Jen nechápu, proč se zlobíš, když tu někdo dá dobrej recept na něco, co je v tvym receptu hrůzně zvoraný. Je přece škoda si nevychutnat něco lepšíjo, ne? A nemyslel jsem to nijak zle, holt každej vaří na nějakym levelu a možná ty tvoje lasagne i někomu budou konvenovat, už jen proto, že se dělaj pětkrát kratší dobu. A mezi náma, i ten tvůj recept bude k jídlu.
19. 11. 2016 20:17
Ježíííš abyste se nepo... to je furt honění trik, kdo je větší kápo a kdo to umí líp... Není to jedno? Nepojmenovala jsem to Lasagne alla Bolognese, ale jen výborné lasagne, recept mám od kamaráda, který ho měl od svého známého z Itálie. To zda je ten Ital něco jako náš Láďa Hruška nebo ne, no a co? Na tom přeci svět nestojí... Každý ať si vaří podle svých chutí a preferencí... Komu se tenhle recept nelíbí, tak ať si vaří podle svého. Asi musíte mít hodně nudný život, že vás tyto internetové diskuze baví. Poslední zapojení do této diskuze, nebaví mě to. Jo a já dělám lasagne už jen rostlinné, bešamel z hrašky, místo "masa" dávám červenou čočku a to máte vidět, jaká je to dobrota
19. 11. 2016 19:26
Jam: Jo, ty jatýrka je docela specialita jednoho mýho známýho z Benátek, u kterýho jsem nějakou dobu bydlel. Variant na ragú je hafo, někdo používá jen mletou hovězí kližku bez vepřovýho, někdo dává mnohem víc vína a už jsem jedl i ragú na bílym víně. Někdo do toho namele malinko bůčku, někdo dokonce jehněčí. Všechny varianty jsou skvělý, jen do toho nesmíš narvat kečup :)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 10 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 10 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 22 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 18 minutami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 46 minutami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 2 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 2 hodinami
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 2 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 3 hodinami
Kuře neskutečně dobré
Okina uvařila před 3 hodinami
Nadýchané věnečky (50 ks)
Alhana uvařila před 4 hodinami
Cikánský řízek
eliskac uvařila před 5 hodinami
Hrníčková tvarohová bábovka
Sima1996 uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Lasagne na různé způsoby: Oblíbený vrstvený pokrm je skvělý s boloňskou náplní, špenátem či brokolicí
Dejte si to ve vrstvách: Ty nejlepší lasagne by jich měly mít pět. A jakou zvolíte náplň?
Jak na bešamel? Poradíme, jak zvládnout tuto základní omáčku do zapékaných pokrmů jako profíci
Další recepty
Tématické fráze: lasagne lasagne recept recept lasagne bešamel na lasagne recept na lasagne besamel na lasagne recept lasagne bolognese bešamel na lasaně tradiční recepty na lasagne nejlepší lasagne lasaně lazaně recept na lazaně výborné lazaně recept lasaně recept top recepty lasagne bešamel lasagne lasagne recepty lasagne se smetanou nejlepsi lasaně
Suroviny: těstoviny lasagne, cibule, česnek, maso hovězí mleté, olej, bazalka čerstvá, koření grilovací, sůl, pepř mletý, kečup sladký, rajče loupané, máslo, mouka hladká, mléko, ořech muškátový, sůl, sýr tvrdý
Výborné lasagne
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ng6l
99 názorů