Sacher (Sachr dort)
Slavný sachr dort co nejvíc podobný originálu je voňavý po čokoládě a vláčný. Poctivé suroviny a postup se vyplatí, vznikne slavnostní zákusek jedinečné chuti. Recept vyžaduje přece jen určitou praxi s pečením.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 21 146 kJ / 5 054 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 108,32 g |
Tuky | 316,96 g |
Vláknina | 25,50 g |
Cholesterol | 3,07 g |
Sodík | 1,07 g |
Sůl | 2,23 g |
Sacharidy | 429,27 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zjistila jsem, že tu jsou různé napodobeniny Sacheru (originální recept je přísně chráněný), i recepty, které mají se Sacherem společný jen název, ale tento tu není. Do Sacheru nepatří ani kakao (jen kvalitní čokoláda), ani prášek do pečiva, ani jiná, než meruňková marmeláda ;-)
Nemáme rádi ušlehanou šlehačku, podávala jsem bez ní.
Zdroj: M. Kaltenbachová - Moučníky
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 8. 2022 16:36
casino: Děkuji, recept upravím a přiřadím do bezlepkových
27. 8. 2022 11:10
"Sacher (Sachr dort)"
hospodyne:
No, třeba paní casinová promine..., leč jeden snad po pěti dekádách může mít i jinou lásku, že
***
K tomuto rcp není co dodat
Lepek je pro někoho prevít, proto jsem hl. mouku nahradil moukou mandlovou...
Nikdo nic nepoznal
Snad by ale rcp mezi celiaky našel uplatnění...
Možná by bylo fajn sem vložit tento upravený rcp do kategorie BEZLEPKOVÉ...
...ale protože jsem od přírody kůže líná, v mém podání by se jednalo s drobnou změnou o překopírovaný recept od kolegyně, což by vůči zizala: zajisté nebylo OK
***
Možná ale, pro pravděpodobně TAKÉ permanentně se nudící kolegyni jejíž jméno se nevyslovuje, která denně zahlcuje komentáře ne nezbytným palcováním by bylo smysluplnějším vyžitím se, vložit sem nový rcp, třeba pod názvem Bezlepkový "Sacher" dort
(jak vidno, TAKÉ se nudím, že
hospodyne:
No, třeba paní casinová promine..., leč jeden snad po pěti dekádách může mít i jinou lásku, že
***
K tomuto rcp není co dodat
Lepek je pro někoho prevít, proto jsem hl. mouku nahradil moukou mandlovou...
Nikdo nic nepoznal
Snad by ale rcp mezi celiaky našel uplatnění...
Možná by bylo fajn sem vložit tento upravený rcp do kategorie BEZLEPKOVÉ...
...ale protože jsem od přírody kůže líná, v mém podání by se jednalo s drobnou změnou o překopírovaný recept od kolegyně, což by vůči zizala: zajisté nebylo OK
***
Možná ale, pro pravděpodobně TAKÉ permanentně se nudící kolegyni jejíž jméno se nevyslovuje, která denně zahlcuje komentáře ne nezbytným palcováním by bylo smysluplnějším vyžitím se, vložit sem nový rcp, třeba pod názvem Bezlepkový "Sacher" dort
(jak vidno, TAKÉ se nudím, že
9. 7. 2018 10:40
MarcelaPa: Děkuji, mám radost
1. 7. 2018 22:15
casino: zbožňuji Vaše úvahy....paní casinová promine
1. 7. 2018 20:48
Jj, Sachertorte byla před léty má velká láska
Chtěl bych mít ty peníze, co mě stály cesty za ní do Vídně a i ty, které jsem za ni platil známým, když mi ji vozili
V době kdy jsem jí věnoval veškerý volný čas, tak ji paní casinová nemohla ani vidět a brala na ni první nůž co jí přišel pod ruku
Nakonec jsem ji docela zmákl: Korpus měla na můj vkus sice poněkud tužší, ale to k ní patří. Zvlášť pro ni jsem vařil "marmeládu" kterou jsem ji mazal zvenku, ale občas jsem ji i prořízl.
Jediné co jsem nezvládl, byl ten čokoládový obleček... Jistě, byl úhledný asi 5 mm silný, ale s originálem si byli podobní jako nebe a dudy Lidi, co já všechno možné i nemožné prubnul... Dokonce jsem někde vydoloval roční bilanci firmy a z těch uvedených desítek tun surovin jsem se pokusil dopočítat receptury na polevu! Marnost nad marnost
***
Po létech jsem hodil oko na Wiki:
"Podle všeobecně dostupných informací tvoří polevou tři speciální druhy čokolády, které vyrábějí výhradně různí výrobci pro tento jediný účel. Hotel obdrží tyto výrobky z Lübecku v Německu a z Belgie."
No, to tam dříve nepsali ale hned se cítím líp...
Chtěl bych mít ty peníze, co mě stály cesty za ní do Vídně a i ty, které jsem za ni platil známým, když mi ji vozili
V době kdy jsem jí věnoval veškerý volný čas, tak ji paní casinová nemohla ani vidět a brala na ni první nůž co jí přišel pod ruku
Nakonec jsem ji docela zmákl: Korpus měla na můj vkus sice poněkud tužší, ale to k ní patří. Zvlášť pro ni jsem vařil "marmeládu" kterou jsem ji mazal zvenku, ale občas jsem ji i prořízl.
Jediné co jsem nezvládl, byl ten čokoládový obleček... Jistě, byl úhledný asi 5 mm silný, ale s originálem si byli podobní jako nebe a dudy Lidi, co já všechno možné i nemožné prubnul... Dokonce jsem někde vydoloval roční bilanci firmy a z těch uvedených desítek tun surovin jsem se pokusil dopočítat receptury na polevu! Marnost nad marnost
***
Po létech jsem hodil oko na Wiki:
"Podle všeobecně dostupných informací tvoří polevou tři speciální druhy čokolády, které vyrábějí výhradně různí výrobci pro tento jediný účel. Hotel obdrží tyto výrobky z Lübecku v Německu a z Belgie."
No, to tam dříve nepsali ale hned se cítím líp...
1. 7. 2018 12:08
Jaruško, vynikající dort, pekla jsem minulý týden a ani ho nestačila vyfotit, zmizel rychlostí blesku.
17. 1. 2018 19:59
To je nádhera a také foto je úžasné
9. 8. 2017 21:59
Lenora32: uvedeno v textu receptu
9. 8. 2017 21:49
Prosim jaka je velikost formy. Dekuji
2. 6. 2016 14:20
Lia55: Děkuji za komentář, jsem ráda, že se recept osvědčil Korpus je dost tučný a obsahuje hodně vajec, zvyšovat kalorickou hodnotu krémem, i když oba (lemon curd i ten z mascarpone) máme rádi, asi raději nebudu
2. 6. 2016 12:45
Recept je opravdu skvely!!! Sama pouzivam leta a kazdy chce vzdycky jen tento dort. Cukr rozdelim a pulku sleham s maslem, zbylou pote s bilky lepe drzi. Nakonec lehce jen rukou vmicham do testa a stridam s 2x prosatou moukou, tez lehce vmicham rucne. Jen vse obracim a vzdy se povede perfektne. Plnim bud marmeladou, nebo vyslehanou smetanou s mascarpone, nebo vynikajici je anglicky citronovy krem.
16. 4. 2016 16:56
NikyAmy: K vaření a pečení se musí přistupovat s chutí, jinak výsledek za moc nestojí
16. 4. 2016 09:35
Tak jsem sachr dělala poprvé. Byla jsem líná tak to taky tak dopadlo.
18. 11. 2015 22:11
borufka: Děkuji moc, mám velkou radost
18. 11. 2015 22:06
Super recept, dělala jsem sachr poprvé, těsto konzistence parádní, i po upečení, krásně saje marmeládu, poleva též super. Vzhledem k tomu, jak se po něm zaprášilo, tak fakt chválím!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno před 7 hodinami
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí mléčná polévka s trhaným masem
MirkaP uvařila před 1 hodinou
Kuřecí nudličky se sušenými rajčaty opékané na másle
MirkaP uvařila před 1 hodinou
Šlehačkové koláčky
Eva-Maria uvařila před 1 hodinou
Bezinkový sirup
Merylas uvařila před 1 hodinou
Kanellbular - skořicové šneky
Ivona1414 uvařil před 2 hodinami
Vepřové na žampionech, kari a smetaně
mafinka888 uvařila před 2 hodinami
Jelení kýta na smetaně
Lucie Hertlova uvařila před 3 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Petaja uvařila před 3 hodinami
Polévka s kapáním
JanaBerckova uvařila před 3 hodinami
Výpečky
Walderama08 uvařila před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: sachr dort sachr dort recept originál sachr dort recept sachr nejlepší recept na sachr dort sachr dort originál dort sachr recept na sachr dort sacher dort dort sachr recept čokoládový dort sachr čokoládový sachr domácí sachr dort recept na pravý sachr dort sachr recept sachr dort recepty recepty na pravý sachr dort čokoládový dort sacher sachr na plech sachr dort ve vídni
Suroviny: čokoláda 65%, máslo, cukr krupice, vejce, marmeláda meruňková, čokoláda na vaření, smetana ke šlehání, tuk, mouka hrubá
Sacher (Sachr dort)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ov1K
69 názorů