Jelení steak se švestkovou omáčkou
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 736 kJ / 415 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,36 g |
Tuky | 1,97 g |
Vláknina | 6,25 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 61,32 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Místo zvěřiny bude chutnat omáčka určitě i k vepřové panence nebo klasickému steaku. Takže kdo nemá zvěřinu, ať nezoufá :-)
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 11. 2011 20:20
maris:Díky Maruško. Už do Prahy holkám povezu na sraz koření, tak tobě bych mohla vzít kus jelena
1. 11. 2011 19:54
1974andrea: andrejko, recept je moc pěkný a jelena z celého srdce závidím
1. 11. 2011 19:49
maiva:Děkuju, zkus i z jiného masa, jak píši v poznámce
1. 11. 2011 19:48
Andrejko, parádní receptjen toho jelena,to jsem jedla snad před 15 lety.Nevadí, třeba se někdy zase zadaří, dávám bod a uložím, pochoutka
1. 11. 2011 19:48
maris:No vidíš, a tady u nás na Manětínsku jsou tak přemnožení, že každý myslivec má daný roční odstřel 70 kusů a když to nesplní, platí ještě pokutu. Jezdí sem na lov kvůli tomu z celého světa, je to naše rarita. Za války zde byla obora, do které se siky dovezli, tuším že, z Japonska a obora se zbořila a teď je z toho spoušť
1. 11. 2011 19:32
1974andrea: jelena siku jsem viděla jen v ZOO
1. 11. 2011 19:07
Eliza:Elizo, cuketu jsem si k tomu dala já, vždyť víš, že ji mám ráda. Je to z jelena siky, tedy lépe řečeno z koloucha jelena siky. Maso bylo úžasně měkoučké, jako máslo a podle mě není zas až tak moc zvěřinou cítit. Někdy, když se zvěřina špatně očistí a odblaní, je cítit hodně. Chce si s tím dát trochu práce a udělat to pořádně.
1. 11. 2011 18:59
Já jsem zatím jelena nikdy nejedla (i když znám restauraci, kde ho občas mají i na denním menu), tak bodovat nemůžu...ale vypadá to opravdu krásně.
Ta cuketa je použitá jako příloha, nebo má nějakou funkci v receptu?
Ta cuketa je použitá jako příloha, nebo má nějakou funkci v receptu?
1. 11. 2011 18:46
varilamyskakasicku:Díky Ivčo, já mám maso od souseda, je myslivec a shodou náhod jsem narazila v sobotu na kamaráda a je taky myslivec, takže bude vozit, co zrovna uloví. Prý to u nich doma už nikdo nechce. A ještě mi slíbil zařídit rybářský lístek, řeku mám za zahradou, tak bude občas i nějaká rybka - snad
1. 11. 2011 18:39
Andrejko, ted jsem došla ze sona srdce,snad ta krása se mnou ted zase neudělá "srdeční koncert" a ty hned jelenní?Kde jsi to maso vzala holčinko? Ted jsem seděla v čekárně a ejhle tam něco podobného na obrázku až až se mi zrychlil tep?.Tak jsem se optala setřičky, zda si to mohu vzít, prý ano.Sice jinak vše,ale taky krása,ale maso nemám a mít nebudu, no nic, krásné, co říci více, paráda
1. 11. 2011 18:37
Všem moc děkuji, já bych se snad s vámi i rozdělila
1. 11. 2011 18:27
Andreo ty nám tedy děláš chutěmáš to moc krásné, hned bych si dala
1. 11. 2011 16:42
Andrejko, ještě že soused nezklame a slíbil daňka, švestkajdu mám zavařenou a rodinka prý že konečně nebude furt jen hovězí se švestkovkou
1. 11. 2011 16:02
Marysia:Děkuji
1. 11. 2011 15:58
Nadhera!!!!
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Citrusový džem
Přidáno před 1 hodinou
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 3 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Právě bylo uvařeno:
Rychlý kuřecí pekáček
Jan Nemec uvařil před 4 minutami
Domácí bramborové gnocchi
Renaj uvařila před 29 minutami
Kadlikův "koziňon" z květů bezu
Alicia8 uvařil před 51 minutami
Bramborový guláš II.
Stokynka uvařil před 1 hodinou
Hrnková buchta (s čímkoliv)
LucieMatouskova uvařila před 1 hodinou
Koláče po babičce
pechulike uvařila před 3 hodinami
Italská čočková polévka
kraloja uvařila před 5 hodinami
Kuře opékané nad ohněm
Infarkt uvařila před 6 hodinami
Francouzské palačinky
Petaja uvařila před 6 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jaké druhy masa použít při přípravě steaků? Poradíme, z čeho můžete vybírat
Jak správně zalévat rajčata a kam je na balkoně či terase umístit: Pozor na severní stranu, déšť i denní dobu pro zalévání
Jak na dokonalý omáčkový základ podle Viléma Vrabce: Recept a postup českého šéfkuchaře zajistí perfektní výsledek
Další recepty
Tématické fráze: švestková omáčka kluci v akci jelení kýta steak jelen sika recepty zvěřina se švestkovou omáčkou jelení guláš kluci v akci steak z jeleni kyty jelen sika kýta recept steaky z jelení kýty hovězí se švestkovou omáčkou kluci v akci švestková omáčka jelen sika kýta recepty jelení svíčková steak jelen sika recept jeleni se svestkovou omackou švestková omáčka,kluci v akci srnčí se švestkovou omáčkou recepty jelen sika kluci v akci zvěřina švestkova omáčka se zverinou povidlová omáčka k panence
Suroviny: kýta jelení, tymián, rozmarýn, jalovec, balsamico, olej, sůl, švestky, cibule šalotka, houby, víno červené, vývar, cukr třtinový, sůl
Jelení steak se švestkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N51p
35 názorů