Znojemské okurky
Znojemské okurky - to je pojem. Pro mnohé z nás je to ta nejoblíbenější nakládaná zeleninová příloha. Stačí mít připravené čerstvé okurky, vyladěný sladkokyselý nálev, trochu zeleniny, hodně voňavého kopru, a můžeme se pustit do zavařování.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 12 598 kJ / 3 011 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 88,20 g |
Tuky | 18,28 g |
Vláknina | 155,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 69,05 g |
Sůl | 170,00 g |
Sacharidy | 576,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Z této dávky zalijeme cca 18-20 sklenic 0,7 litru.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 4. 2010 13:12
nemusis se bat nedat horcicne seminka Zavaruji bez nich a neni to poznat.
25. 3. 2010 10:39
http://www.toprecepty.cz/recept2424-znojemske-okur...Milí přátelé Znojemské okurky. Všem vám ušetřím spoustu práce a času. Nejlepší je si koupit Znojemský macerát na okurky a zeleninu a můžete doma dělat zázraky. A to jak při zavařování tak u čerstvých salátů nebo dochucování jídel. Přeji hezké gurmánské prožitky se Znojemským macerátem.
22. 8. 2009 23:04
Jani. . .no nevím, to hořčičné semínko dávám vždy a myslím, že je to znát. . . .
22. 8. 2009 21:31
Kedlubno prosím, potřebuju nálev na okurky, ale nemám hořčičné semínko, bude to na chuti hodně znát, když ho tam nedám? Díky Jana
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 10 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 11 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 17 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Právě bylo uvařeno:
Šunkofleky
Grecmanova uvařila před 26 minutami
Šlehačková bublanina
Beruna uvařila před 4 hodinami
Meruňková marmeláda
LucietaTom uvařila před 5 hodinami
Kosmatice v banánovém těstíčku
Kava 2 uvařila před 5 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Alena Cerna uvařila před 5 hodinami
Topinky s pikantní kuřecí směsí
KatkaCechova uvařila před 6 hodinami
Vepřová plec na hořčici
barypb uvařil před 6 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
IvanKoz uvařila před 8 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
kristeena uvařila před 8 hodinami
Kopřivový sirup
Hranolka12 uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Znojemský nálev na okurky: Základem je správný poměr vody, octa a cukru, lehce pikantní chuť dodá křen
Jak připravit nálev na okurky? Se správně dochuceným lákem budou vaše nakládačky nepřekonatelné
Jak připravit okurkové řezy. Využijeme na ně salátovky, hadovky i přerostlé nakládačky
Další recepty
Tématické fráze: nalev na znojemske okurky lak na okurky znojemsky nalev na okurky nalev na okurky nálev na pravé znojemské okurky znojemské okurky nálev recept na znojemský nálev na okurky domácí lák na okurky znojemský macerát znojemsky nalev domácí nálev na okurky pravy znojemsky nálev na okurky nálev na okurky recept vyborne znojemské okurky nalev macerát na okurky recept na lak na okurky nalev na okurky znojemske kozí rohy recept znojemský nálev recept kde koupit znojemský macerát
Suroviny: okurka čerstvá, kopr čerstvý, mrkev, cibule, ocet, voda, sůl, cukr krystal, semínka hořčičná, koření nové koření, pepř
Znojemské okurky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31yM
19 názorů