Znojemské okurky z vychytávek
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 5 438 kJ / 1 300 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 64,04 g |
Sůl | 160,00 g |
Sacharidy | 325,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept jsem získala z pořadu "Vychytávky Ládi Hrušky", údajně starý asi 90 let. Vyzkoušela jsem, porovnala s klasickým znojemským nálevem z okurek z obchodu. Je téměř totožný.
Můžete tímto způsobem nakládat vlastně všechno- květák (mírně předvařit), houby, zelí...
Já jsem udělala čalamádu (co dům dal i zahrada). Zítra přijde na řadu zelí. Tak uvidím, jak to dopadne. Čalamáda je výborná.
Konzumovat se může za 14 dnů.
Fotku nepřidávám, jsem s tím focením a odesláním na štíru.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 8. 2018 02:07
Okurky zavařeny, uvidíme jaké budou.
4. 10. 2017 21:51
No tak jo - asi to tak dělám ze zvyku. Je fakt, že když se dá kousek křenu, zůstanou křupavé také. Údajně stejnou službu udělá prý i dubové listí.
4. 10. 2017 20:25
cathleen: u nás taktéž,nedávám cukerín spoustu let,jen si pamatuji,že děda dával,ale to se okurky ,teda sklenice vázaly celofánem a nesterilzovaly,ale on měl diabet.
4. 10. 2017 20:09
hosta: Jituš, my už bez cukerínu okurky zavařujeme asi 3-4 roky. Kdyby byly méně křupavé, než ty s cukerínem, asi bychom se k němu nevrátili, ale zavařovali i jedli okurek méně.
Křupou opravdu oboje stejně
Křupou opravdu oboje stejně
4. 10. 2017 19:25
hosta:
Cukerin nedávám a na jiném místě jsem se ptal, proč je používán. Prý že to lidem chutná více než s cukrem...
Já do okurek dávám křen a jsou křupavé (samozřejmě se nesmí uvařit, že) až tak, že by si tchyňka zuby vylámala
Cukerin nedávám a na jiném místě jsem se ptal, proč je používán. Prý že to lidem chutná více než s cukrem...
Já do okurek dávám křen a jsou křupavé (samozřejmě se nesmí uvařit, že) až tak, že by si tchyňka zuby vylámala
4. 10. 2017 18:54
Taky dávám cukerin (i trochu cukru ), protože okurky při použití umělého sladidla zůstávají více křupavé.
4. 10. 2017 17:08
hospodyne:
Je to všechno o názoru. Já jsem jen chtěla předat recept, který se mně osvědčil. Je na každém jstli vyzkouší nebo ne.
bartolotti
Je to všechno o názoru. Já jsem jen chtěla předat recept, který se mně osvědčil. Je na každém jstli vyzkouší nebo ne.
bartolotti
3. 10. 2017 18:54
Mě v takových receptech děsí to množství cukerínu. Dělá to kdekdo, přitom je tady úžasný recept od cathleen pouze s cukrem na univerzální a lahodný nálev.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 5 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 9 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 11 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Právě bylo uvařeno:
Dýňová polévka se zázvorem a kari
Akninah uvařila před 1 hodinou
Zapečené kotlety se smetanou
petula177 uvařila před 1 hodinou
Kuřecí s chřestem na cidru
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Jablkový závin (štrúdl) z jogurtového těsta
Pajaja uvařila před 1 hodinou
Hraběnčiny výborné řezy
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Vepřové nudličky na hořčici
Adena uvařila před 2 hodinami
Slaný koláč
Fijolkauwu uvařil před 2 hodinami
Francouzský hruškový koláč
Viera19@seznam.cz uvařil před 2 hodinami
Vepřová kýta na hořčici ve smetanové omáčce se zeleným pepřem
LukyRi uvařila před 3 hodinami
Timovo utopenci
flanti uvařil před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Mezi nejkrásnější interiéry roku patří i pražská kavárna Kofínno nebo restaurace Marie B s tajemným menu
Gastro glosa: Občerstvení na hokejovém mistrovství není drahé, ale nudné a obyčejné. Chtělo by to snahu a péči
Jak na dokonalý omáčkový základ podle Viléma Vrabce: Recept a postup českého šéfkuchaře zajistí perfektní výsledek
Další recepty
Tématické fráze: recept na znojemské okurky americké okurky ládi hrušky znojemské okurky recept nálev na znojemské okurky americke okurky recept znojemské okurky podle ládi hrušky nakladané okurky lada hruska nálev na okurky s cukerinem okurky podle ládi hrušky recept lada hruska okurky akládaé okurky s cukerinem nakládání okurek s cukerinem a cukrem znojemský nálev na okurky znojemské okurky nákládané okurky podle ládi hrušky láďa hruška sladkokysele zeli vychytávky ládi hrušky recepty nakladani okurek znojemské okurky lada hruška zavařené okurky podle ládi hrušky lada hruška-nakladame okurky
Suroviny: voda, ocet, cukr, sacharin, sůl, koření nové koření, pepř celý, bobkový list, okurka čerstvá, mrkev, kopr, semínka hořčičná
Znojemské okurky z vychytávek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QxMl
8 názorů