Mazanec pro Irenku
Těsto na mazanec můžete vypracovat ručně nebo za pomoci domácí pekárny. Bochánek sypaný mandlemi, nahoře s tradičním křížkem. Mazanec je po upečení vláčný a lehký jako vánek. Voní po mandlích a rozinkách naložených v rumu.
Suroviny pro 2 kusy
2 kusy
Nutriční hodnoty
Energie | 19 839 kJ / 4 742 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 98,27 g |
Tuky | 160,19 g |
Vláknina | 30,20 g |
Cholesterol | 1,29 g |
Sodík | 1,87 g |
Sůl | 4,56 g |
Sacharidy | 681,04 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kdo vlastní domácí pekárnu, usnadní si práci a těsto v ní zadělá. V mléku rozkvedláme žloutky, ohřejeme tuk, dáme do pekárny, přidáme prosátou mouku s cukrem a citronovou kůrou, doprostřed rozdrobíme droždí, do rohu pekárny dáme sůl a po pípnutí (program Těsto) přidáme rozinky. Necháme proběhnout celý program, potom těsto přemístíme na vál, propracujeme a dál postupujeme stejně, jak je psáno výše. Pokud připravujeme těsto v pekárně, buď použijeme jen 200 ml mléka nebo přidáme trochu mouky. Těsto se nesmí lepit, musí být tuhé, a když do něho zaboříme prst, musí pružit.
Zdroj: "Pečeme na svatby a slavnostní příležitosti".. upraveno.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 4. 2012 10:34
8. 4. 2012 10:00
8. 4. 2012 09:56
8. 4. 2012 09:36
a foto krásné.. opravdu se ti povedl na 1*
8. 4. 2012 08:58
8. 4. 2012 08:31
Jitule588: jooj, tož to mám, pravda, trchu z ruky
moc držím ať ti to dopadne líp
8. 4. 2012 00:05
7. 4. 2012 23:29
7. 4. 2012 22:13
7. 4. 2012 22:08
7. 4. 2012 22:05
7. 4. 2012 21:13
7. 4. 2012 20:59
7. 4. 2012 18:54
7. 4. 2012 18:43
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 57 minutami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 2 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 3 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 4 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 6 hodinami
Morušová marmeláda z domácí pekárny
Přidáno před 9 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 1 minutou
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 8 minutami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 19 minutami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 22 minutami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 26 minutami
Tvarohovo - meruňkový moučník
Petr801 uvařila před 33 minutami
Domácí kmínový chleba
JaninaZ. uvařila před 1 hodinou
Špenátový quiche
tomas392 uvařila před 1 hodinou
Ovocné tvarohové knedlíky
TondaJ uvařil před 2 hodinami
Segedínský guláš
kachlicka77 uvařil před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Citronovou kůru snadno nastrouháme a uchováme do zásoby. Názorné video poradí, jak na to
Jak se vyhnout chybám při zadělávání kynutého těsta, abychom upekli to nejlepší pečivo?
Kolik letos stojí velikonoční mazanec? V obchodě stovku, v pekárně 300 Kč. Poctivý domácí půlkilový vyjde na 47 Kč
Další recepty
Tématické fráze: mazanec mazanec recept recept na mazanec nejlepší mazanec velikonoční mazanec recept recept mazanec malý mazanec mazanec nejlepší recept nejlepší mazanec z pekárny osvědčený recept na mazanec nejlepší recept na mazanec recepty na mazance mazanec recepty velikonoční mazanec recepty mazanec nejlepší recept na tvarohový mazanec nej mazanec recept na velikonocní mazanec recept na výborný mazanec nejlepší recept velikonoční mazanec
Suroviny: mouka polohrubá, máslo, cukr moučkový, droždí, žloutek, mléko, rozinky, rum, sůl, kůra citronová, vejce, mandle
Mazanec pro Irenku
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Rwzz
93 názorů