Strapačky s uzeným masem a kysaným zelím
Strapačky (slovenské halušky) se připravují na mnoho způsobů, ale vždy se jedná o jídlo rychlé a syté. Pro svojí snadnou přípravu, kterou zvládne i začátečník, si i v dnešní době udržují svou oblibu.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 13 363 kJ / 3 194 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 137,46 g |
Tuky | 95,39 g |
Vláknina | 48,30 g |
Cholesterol | 1,47 g |
Sodík | 5,49 g |
Sůl | 13,05 g |
Sacharidy | 424,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept vařím z kuchařky Poklady klasické české kuchyně jejíž autorem je Roman Vaněk.
Strapačky často vařím pro rodiče, a bohatě stačí jídlo připravit ze čtvrtiny dávky. Používám asi dvě střední brambory, 1 vejce a mouku přidávám podle potřeby. Než těsto protlačuju do vařící vody, zkusím, zavařit lžičku těsta na zkoušku, jestli se nebude rozvářet.
Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 10. 2020 14:13
24. 10. 2020 14:07
7. 10. 2015 12:46
7. 10. 2015 11:21
Nemixuji.
7. 10. 2015 10:58
Tak jsem to zkusil
Z pětinové dávky
Nevzpomínám si, že bych kdy dělal halušky, takže nejsem předpojatý
Z těsta (nemixovaného) by děti mohly ještě i plácat esenbáčky ale po uvaření to vypadalo skoro jako toto:http://www.toprecepty.cz/recept/45203-zeleninovy-k..., sem tam střapatý cucek co se tvářil jako ňok
Z těsta (mixovaného) už by se po uvaření a proplachu vodou sem tam cosi podobného nokům i dalo vypreparovat, ale haluškům se to podobalo asi jako žížala stonožce
Samozřejmě TO nedám psům (nééé že bych se bál o jejich život ale uklohním z TOHO nějakou políffku
Takže:
1. Sekl jsem se ve svém odhadu
2. Jsem žádostiv toho, jak z TOHO autorka rcp "vybruslí"
6. 10. 2015 23:33
6. 10. 2015 23:06
Já su workoholik, ale né profík
Jsem si právě říkal, že to přes "haluškovadlo" proteče skoro bez cizího přičinění a že ta jajka to ve finále v tý vroucí lázni podrží zusammen
Prosím, prosím, voči dělám..., zkuste to Nebo vy nemáte pejska?
Já už musím za chvíli (jen co dopeču šátečky) na chvíli do "práce"
6. 10. 2015 22:43
P.s. Predpokladam, ze ste profi kuchar=viete si predstavit v jednom kg. zemiakov + 250 Dkg muky 5 vajec??????
6. 10. 2015 22:12
Prosím, prosím, to už vám nedá moc práce zkusit od každého kousek těsta uvařit...
No, ať víme, kudy případně cesta nevede
(tipnu si: poživatelné bude oboje)
6. 10. 2015 21:56
1974andrea:máte pravdu,výsledok je skutočne český poklad
6. 10. 2015 21:11
6. 10. 2015 20:42
Škoda, že nikto nereaguje na tých 5 vajec.
6. 10. 2015 20:02
6. 10. 2015 19:49
6. 10. 2015 19:20
Kdyz se u spagetky doma rika bramborakum halusky, proc by se u me tchyne nemohlo haluskam se zelim rikat strapacky?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Slunečnicový chléb s kefírem
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí kostky se zeleninou a houbami
Přidáno před 4 hodinami
Snídaňová vejce Benedikt
Přidáno před 6 hodinami
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno 6. 5. 2024 13:01
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno 6. 5. 2024 12:15
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno 6. 5. 2024 08:08
Právě bylo uvařeno:
Nejjednodušší rajčatová omáčka na těstoviny z italské kuchařky
BronislavaP uvařila před 3 minutami
Skořicové šneky
Petra Dvor. uvařila před 22 minutami
Piškotový korpus
Standula002 uvařila před 53 minutami
Vepřové kostky na houbách
Petra Dvor. uvařila před 1 hodinou
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem
Carolka409 uvařil před 2 hodinami
Kuřecí smetanový pekáček
slavka744 uvařila před 2 hodinami
Ořechová top bábovka ("ořecháda")
Panova uvařila před 3 hodinami
Rybí salát podle ČSN z roku 1967
Alvinsatya uvařil před 3 hodinami
Pfeferonový (feferonový) salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Alvinsatya uvařila před 3 hodinami
Banánová bábovka
Babicka32 uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Slavná americká pink lemonade se připravuje z citronů, skvěle osvěží a typicky růžovou barvu jí dodá netradiční surovina
Liptovské droby: Křupavou klobásku z brambor zjemní škvarky a navoní majoránka. Dobrota z podhůří Tater je jednoduchá, a přitom levná
Jak na nejlepší slovenské halušky? Zapomeňte na vejce a brambory raději nestrouhejte!
Další recepty
Tématické fráze: strapacky se zelím a uzeným strapacky strapacky se zelim strapacky s uzeným bramborové noky se zelím a uzeným masem bramborové noky se zelím bramborové noky s uzeným masem noky se zelím a uzeným recept strapacky co uvařit z uzeného masa strapacky recept strapacky s uzenym a zelim strapacky se zelim recept noky s uzeným a zelím těsto na strapačky recept na strapacky strapačky se zelím a slaninou recept strapacky se zelím recepty noky s uzeným masem a zelím bramborové noky se zelím a uzeným
Suroviny: brambory, vejce, mouka polohrubá, cibule, uzené maso vařené, zelí kysané, sádlo, cukr krupice, sůl, pepř mletý, petrželka hladkolistá
Strapačky s uzeným masem a kysaným zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/64Y9
38 názorů