Povidlové buchty pečené v remosce
Remosku v souvislosti se šetřením energie opět bereme na milost. Až časem poznáme, co všechno dokáže, stane se neocenitelnou součástí naší kuchyně. Vaří, dusí a nejenže peče maso, ale i buchty!
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept je určený pro větší remosku Grand o průměru mísy 32 cm.
Kdo nemá remosku, upeče v troubě.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 1. 2022 21:48
Děkuji vám všem za odpověď a za radu, zkusím to, ráda bych ji více využívala. Zatím jsem v ní jen zapékala. Díky.
24. 1. 2022 19:57
Mám dvě letité remosky střední velikosti s hliníkovou miskou
Minorku a Grand mi potomstvo zlé, blbé a zločinné kdysi "znárodnilo"
Při pečení buchty NIČÍM nepřikrývám
Peču na barvu a rozhodně nebývají ani bledé vespod, ani spálené shora
***
OT
Barva buchet po upečení se odvíjí i od množství cukru v těstě:
Kdysi jsem dodělával těsto a část byla méně oslazená
Po upečení byly buchty různobarevné jako májová koťátka...
Minorku a Grand mi potomstvo zlé, blbé a zločinné kdysi "znárodnilo"
Při pečení buchty NIČÍM nepřikrývám
Peču na barvu a rozhodně nebývají ani bledé vespod, ani spálené shora
***
OT
Barva buchet po upečení se odvíjí i od množství cukru v těstě:
Kdysi jsem dodělával těsto a část byla méně oslazená
Po upečení byly buchty různobarevné jako májová koťátka...
24. 1. 2022 09:27
satelit: Jak píše Magdalenka, buchty se zakrývají úplně, takže kolečko o průměru mísy. Dopsala jsem do postupu. Ale pokud máte ráda buchty zespodu dobře propečené, tak to raději pečte v troubě. V remosce jsou zespod světlejší, tak ať nejste zklamaná. Mám teflonovou mísu.
23. 1. 2022 20:38
satelit: ja prikrývam všetko alobalovým kolesom, čiže priemer ako má remoska.
23. 1. 2022 19:44
Dobrý den, škoda, že jste to kolečko neznázornila. Má zakrýt buchty úplně, nebo jen střed? Nepeču v Remosce (mám velkou Grang), protože nemám ráda buchty se světlým (neupečeným) spodkem. Škoda.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 4 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 21 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 23 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Právě bylo uvařeno:
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
malami uvařila před 5 minutami
Domácí rizoto
Karelka uvařil před 51 minutami
Přírodní vepřová kýta s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Alex29 uvařila před 59 minutami
Krémová polévka z mrkve a fenyklu
BronislavaP uvařil před 1 hodinou
Šťavnatý citronový koláč
jakkuzzi uvařila před 1 hodinou
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
kimlo uvařil před 3 hodinami
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 12 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 13 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 15 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 15 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: kynuté buchty v remosce buchty pečené v remosce pečeme v remosce recepty kynuté buchty z remosky pečené buchty povidlove buchty s remosky kynuté buchty v v remosce buchty z remosky pečene povidla pečení buchet v remosce pečení v remosce buchty do remosky domaci buchty z remosky povidlové buchty remoska buchty švestková povidla do buchet buchty v remosce remoska recepty kynuté buchty pečené v remosce pecene buchty remoska
Suroviny: mouka polohrubá, sůl, cukr moučkový, cukr vanilkový, mléko, žloutek, droždí čerstvé, kůra citronová, povidla švestková, máslo
Povidlové buchty pečené v remosce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nqv5
5 názorů