Rakouský kynutý knedlík s povidly (Alpský knedlík)
Většina z nás zná tenhle veliký nadýchaný knedlík plněný povidly jako specialitu rakouských horských restaurací. Zkuste si ho ale udělat i Vy jen tak doma podle tohoto receptu. Strávníci budou nadšení a budou se dožadovat přidání.
Suroviny pro 10 kusů
10 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 16 682 kJ / 3 987 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 113,55 g |
Tuky | 41,82 g |
Vláknina | 43,40 g |
Cholesterol | 575 mg |
Sodík | 2,20 g |
Sůl | 5,37 g |
Sacharidy | 644,95 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Recept je od L.A. CREATIVE FOOD, který jsem trochu upravil.
Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 2. 2024 23:40
Děkuji za recept, bylo to výborné a určitě zopakuji.
22. 8. 2022 18:32
Vyzkoušeno, veliká dobrota
9. 6. 2020 10:22
EvaSucha: Mohlo vám prekysnúť cesto alebo ich dlho varíte. Ja stredne veľké varím vo vode 7 minút na miernom ohni. Ak máte menšie stačí im 5 minút. Tiež ich pri vyberaní popichám. Na pare sa mi nedaria.
8. 6. 2020 22:50
EvaSucha: já vařím všechny knedlíky v páře.
8. 6. 2020 21:58
Dobrý den. Může mi někdo poradit co dělám špatně? V hrnci jsou krásně nadychane. A jak je vyndám (propicham.. Nepropicham.) tak se vždy srazí
26. 1. 2019 18:23
Lenunka: určitě v pohodě, od toho to tu je , takže každá rada pak drahá, to znám sám
26. 1. 2019 13:20
bystrouska: no já to vždycky dělám, ale tady to psané není, tak se radši ptám
Jurgen.k: Zdravím , díky za reakci, já jsem tu právě našla ještě podobný recept na tento knedlík a ani tam se nepropíchává, tak lepší je se zeptat než to pak zvrtat
Jurgen.k: Zdravím , díky za reakci, já jsem tu právě našla ještě podobný recept na tento knedlík a ani tam se nepropíchává, tak lepší je se zeptat než to pak zvrtat
26. 1. 2019 11:44
Lenunka: Zdravím , knedlíky jsem po uvaření nepropíchával a nesrazili se , drželi tvar krásně do druhého dne v lednici.
25. 1. 2019 18:16
Lenunka: Já jsem je propíchla, jsem tak zvyklá, a popravdě ani mě nenapadlo, že bych to neudělala
25. 1. 2019 13:19
Včera uvařeno, snězeno a moc chutnalo. Já knedlíky teda vařila v páře a propichovala. Výborné. Děkuji za recept
24. 1. 2019 22:27
mám technický dotaz, knedlíky se po uvaření nepropíchají? nesrazí se to?
19. 1. 2019 13:14
Před chvílí jsme knedlík dojedli, je výborný , jemný až mechový.
12. 1. 2019 12:40
bystrouska: taky jsem je zkoušel poprvé a opravdu za ten výsledek to stojí , tak to jsem rád krajanko
12. 1. 2019 08:00
Knedlíky vypadají moc jedle , ráda bych je vyzkoušela. Manžel sice ovocné knedlíky nejí , ale tyto se plní povidly a ty má moc rád, tak snad udělá výjimku.
Jinak jsme krajané, já bydlím kousek od Kladna (cca10km) a na Kladně pracuji .
Jinak jsme krajané, já bydlím kousek od Kladna (cca10km) a na Kladně pracuji .
11. 1. 2019 20:04
Kdysi jsem jedla něco hodně podobného v Rakousku a bylo to moc dobré.
Pak jsem si na to jednou vzpomněla a zaexperimentovala - klasické "blbouny" jsem naplnila odpeckovanými višněmi a dokončila dle receptu - polít vanilkovou omáčkou a posypat mákem s cukrem...kombinace višně + mák + vanilková omáčka neměla chybu.
Pak jsem si na to jednou vzpomněla a zaexperimentovala - klasické "blbouny" jsem naplnila odpeckovanými višněmi a dokončila dle receptu - polít vanilkovou omáčkou a posypat mákem s cukrem...kombinace višně + mák + vanilková omáčka neměla chybu.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Naložené ředkvičky
Přidáno před 4 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 17 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Právě bylo uvařeno:
Focaccia (z lednice)
st3la uvařila před 1 hodinou
Domácí langoše
Marcela0123 uvařila před 1 hodinou
Bábovka Ing. Petr
Mauna uvařila před 5 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
bartman5 uvařila před 6 hodinami
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 8 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
asset01@seznam.cz uvařila před 8 hodinami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Lpetrzilkova uvařila před 10 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Wanilor uvařila před 11 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 11 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Fitulka uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Časté chyby při vaření povidel: Jak se jich vyvarovat, aby vaše snaha nepřišla nazmar
Jak na dokonalý rakouský makovec bez mouky: O vláčnost se postarají vajíčka, o nadýchanost sníh
10 nejlepších moučníků z kynutého těsta: Recepty na buchty „Honzovky“, smažené koblihy i koláčky s drobenkou
Další recepty
Tématické fráze: rakousky knedlik alpský povidlový knedlík kynuté povidlové knedlíky povidlové kynuté knedlíky kynuté knedlíky alpský knedlík kynuté knedlíky s povidlím kynutý knedlik s povidlím alpské knedlíky povidlove knedliky kynutý povidlovy knedlík povidlové knedlíky kynuté kynutý knedlík rakouský povidlový knedlík recept na povidlové kynuté knedlíky recept kynuté knedlíky povidlové kynutý knedlík s pudinkem povidlovy kynuty knedlik rakouský knedlík s vanilkovou omáčkou kynuté povidlove knedlíky recept
Suroviny: mouka hladká, droždí čerstvé, mléko, cukr krupice, vejce, sůl, povidla švestková, pudink vanilkový, mléko, cukr krupice, rum, mák mletý, cukr moučkový
Rakouský kynutý knedlík s povidly (Alpský knedlík)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q4gy
17 názorů