Fazolovo-papriková pomazánka
Recept ještě nebyl hodnocenTroubu zapněte na 230 °C a vložte dovnitř plech. Když je rozpálená, dejte na plech papriku a pečte ji 15 – 20 minut, aby na ní byly velké puchýře. Pak opatrně přendejte…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Troubu zapněte na 230 °C a vložte dovnitř plech. Když je rozpálená, dejte na plech papriku a pečte ji 15 – 20 minut, aby na ní byly velké puchýře. Pak opatrně přendejte…
Do misky dejte mouku, sůl a tuk. Všechno prsty promíchejte, až vznikne drobenka. Odsypte na talířek část sýra na posypání, zbytek přidejte do těsta. Odeberte trochu…
Zlatavě opražená slunečnicová semínka, pokrm plný energie s pikantním nádechem sójové omáčky. Neodolatelná chuťová kombinace pro milovníky jednoduchého a chutného…
Růžičky květáku uvaříme v osolené vodě nebo vývaru, stačí pouze 10 minut, aby nebyl příliš měkký. Vyjmeme a necháme okapat. Všechny přísady na těstíčko si do hladka…
Všechny suroviny smícháme a dobře propracujeme. Bochník necháme kynout v míse pod utěrkou zhruba hodinu. Těsto znovu dobře propracujeme a rozdělíme na 8 částí. Z nich…
Pečete doma chléb chcete zkusit nějakou změnu? Vyzkoušejte tento semínkový s melasou, který má lehce oříškovou chuť po použitých semínkách. Je připraven s droždím, péct…
Každý člověk jí i očima, vyzkoušejte s námi upéct rohlíkové těsto trochu jinak tvarované! Slané slunečnice jsou překvapivě jednoduché, zvládne je i začátečník. Upečené…
I sušenky můžeme připravit ve zdravější verzi. Přidáme do nich opražené ovesné vločky a dochutíme je slunečnicovými semínky a nasekanými ořechy. Sušenky jsou připravené…
Ingredience vložíme do pekárny a zapneme program těsto. Po vykynutí rozdělíme na kousky a děláme buď pletýnky a nebo rohlíky. Necháme asi 20 min vykynout, potřeme…
Ingredience vložíme do pekárny a zapneme program těsto. Po vykynutí rozdělíme na kousky a děláme buď pletýnky a nebo rohlíky. Necháme asi 20 min vykynout, potřeme…
Všechny suroviny smícháme a směs necháme minimálně 15 minut bobtnat. Lněná semínka nasáknou tekutinu a vytvoří gelovou hmotu, díky které pak krekry drží pohromadě i bez…
Suroviny vložíme do pekárny v uvedeném pořadí. Zapneme program celozrnný a po zapípání přidáme semínka
Ve velké míse smícháme vločky, mouku s kypřícím práškem, cukry, semínka a ořechy. V malém hrnci rozehřejeme máslo spolu s medem. Poté máslovou směs nalijeme na sypké…
Tekuté a poté sypké suroviny dáme do nádoby, po pípnutí přidáme semínka.Pekárnu nastavujeme na program Základní.
Pokud máte rádi pivo, určitě vyzkoušejte recept na pikantní hermelín v něm naložený. Dochutit se dá různými druhy koření, čerstvými bylinkami, hořčicí, chilli pastou…
Nejprve si nastrouháme jablka na hrubo, přidáme ovesné vločky, 2 lžíce sirupu, 2 vejce, promícháme. Pak přidáme ostatní ingredience a opět důkladně promícháme. Polovinu…
Zaděláme kynuté těsto - rozdrobíme droždí s cukrem a třeme, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek. Smícháme mouku, tuk, vejce, sůl a směs semínek s kváskem. …
Všetky ingrediencie vložíme do pekárničky. Pečieme na programe SPRINT ( ETA ).
Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny. Zapneme program celozrnný, velký, kůrka střední Po zvukovém signálu přidáme semínka
Troubu předehřejte na 150 °C a plech vyložte pečicím papírem.Rajčata omyjte a nakrájejte na menší kousky (můžete překrojit rajče podélně napůl, poté každou půlku …
Vše dejte do větší mísy a dobře rozmixujte tyčovým mixérem. Ochutnejte a dochuťte (přidejte více rajčat, bazalky, citrónu, pepře...). Pokud používáte rehydratovaná…
Smícháme vločky, vejce, mléko, čtyři čajové lžičky medu a necháme deset minut vločky nasáknout. Pak přidáme prášek do pečiva, důkladně promícháme a dáme do malého…
Mrkev nastrouháme na jemno. Přidáme rozmixovaný banán s jablkem (jablko nemusíme loupat). Pomeleme mák s cukrem, slunečnicová semínka, ořechy, ovesné vločky a přidáme do…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé (mouku ne úplně všechnu) a použijeme program Těsto. Při mísení pak zbytek mouky postupně dosypeme.Vykynuté těsto na vále…
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Karel Gott byl gurmán: Sám připravoval tatarák ochucený koňakem, za dobrou „čínou“ jezdil za Prahu a miloval vídeňský řízek s jemnou kaší
Obohaťte svůj letní jídelníček o nový salát: Ten lyonský výborně zasytí díky třem ingrediencím
Recepty z pohádek: Delikátní divoký pstruh Jezerní královny usnadní půst