Co je typické pro jaro? Bylinky, saláty, zeleninové polévky a samozřejmě Velikonoce
S jarem se (bohužel) obvykle pojí jarní únava. Tu ale můžete snadno zvládnout pomocí zdravé stravy plné vitamínů, která vám dodá energii. Mezi typické jarní potraviny patří například chřest, rebarbora, špenát, spoustu bylinek, špenát nebo ředkvičky. K jaru neodmyslitelně patří samozřejmě i Velikonoce.
Kdy začíná jaro?
Na první pohled jednoduchá otázka, ovšem existuje na ni několik odpovědí.
- Astronomické jaro začíná mezi 19. a 21. červnem (liší se každý rok).
- Kalendářní jaro začíná den po astronomickém jaru.
- Meteorologické jaro začíná první března a končí posledního května.
Nejoblíbenější jarní jídla
S jarem se pojí několik typických skupin jídel. Jaké to jsou?
- Zeleninové polévky,
- lehké jarní pomazánky,
- zeleninové saláty,
- květinové sirupy a medy,
- jídla bohatá na bylinky (libeček, pažitka, medvědí česnek, ...),
- pokrmy spojené s Velikonocemi (nádivky, beránek, vajíčková pomazánka,...).
Předchozí 1 … 11 12 13 14 Další
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 2 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 3 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 4 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 5 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 8 hodinami
Morušová marmeláda z domácí pekárny
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Všeho s mírou, i jídla! Těmito potravinami se můžete nebezpečně předávkovat
Jak pomoci vlákniny nastartovat hubnutí? Jednoduché tipy pomůžou do jídelníčku zařadit ovesné vločky, ovoce i luštěniny
Cukrář Maršálek pokřtil svoji kuchařku o čokoládě: Udělat skvělý dort nebo pralinky podle ní zvládne každý, řekl