Sladké pečení spojuje lidi po celém světe. Co dobrého byste si dali vy?
Sladké pečení je více než jen proces vaření – je to umění spojené s láskou k dobrotám. To umožňuje lidem vyjádřit svou kreativitu, radovat se z chutí a sdílet radost z dobrého jídla s ostatními. Upéct můžete prakticky cokoliv, z čehokoliv, v čemkoliv (v remosce i domácí pekárně) a pro kohokoliv (sladké dobroty lze připravit i bez mouky, cukru i bez vajec).
Nejlepší, nejrychlejší a nejlehčí sladké recepty
Sladké pečení zahrnuje vlastně jakéhokoliv dobroty, na které si vzpomenete.
- Dobroty z listového těsta (záviny, taštičky, koláčky, ale i dezerty na plech),
- moučníky (s tvarohem, různé řezy, buchty, bábovky),
- kynuté těsto (koláčky, buchty, záviny, vánočky),
- dorty (vše od klasického čokoládového po moderní mechový),
- nepečené dezerty (tiramisu, dezerty do skleniček, piškotové dorty),
- a také dorty, sušenky, cukroví a spoustu dalšího.
I zelenina je součástí sladkého pečení
Ačkoliv to zná jakkoliv, sladké dobroty v sobě můžou ukrývat i zeleninu. Jedná se vlastně o vynikající způsob, jak přidat zdravou zeleninu do dezertů a zároveň zvýšit jejich vlákninový obsah. Zelenina přidává také vláčnost do pečených dobrot, což vede k chutným a šťavnatým výsledkům. Nejčastěji jsou sladké dobroty z cukety (má neutrální chuť), mrkve (dodává lehkou sladkost) či červené řepy (zvláční a hezky obarví).
Předchozí 1 2 3 4 5 6 … 13 Další
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 11 hodinami
Jednoduché čínské nudle
Přidáno před 17 hodinami
Kedlubnový salát
Přidáno před 18 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 20 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Přečtěte si Zobrazit více
Královské chutě: Princezna Kate musí mít každý den zelený koktejl a ovesné vločky, oblíbenou lahůdku jí zakázal tchán
Jahodové tiramisu: Úžasný nepečený dezert s jemným krémem voní jahodami, kterým dá tu správnou chuť speciální ingredience
Jak využít listy z pampelišky? Skvěle ochutí bylinkové máslo, v salátu dokonale nahradí rukolu a pesto z nich ladí s těstovinami