Nastal čas těch nejlepších jahodových moučníků. Podle videa je zvládne i začátečník
Dozrávající jahody výborně chutnají čerstvé se šlehačkou nebo zakysanou smetanou. Ale ochutnali jste je už ve šlehačkovém koláči? Tuhle dobrotu si nenechte ujít. Pokud čekáte návštěvu, je to skvělá příležitost koláč upéct. Všechny recepty z našeho článku názorně doplňuje video.
Jahodové moučníky patří k létu
Jahody dobře omyjeme, odstraníme stopku a osušíme. Menší používáme v celku, větší nakrájíme. Výborně chutnají v kombinaci s tvarohem, šlehačkou a zakysanou smetanou. Potřebují více přisladit, protože jsou samy o sobě lehce nakyslé. Sladší bývají až poslední jahody. Kromě pečených moučníků můžete vyzkoušet i nepečenou Bebe dobrotu.
Jahodový koláč s pudingem a šlehačkou
Vybrali jsme pro vás recept na koláč, který jednoduše řečeno "nemá chybu". Je svěží a lehký, plný jahod. Těsto je sice pouze tenké, ale na něm je vrstvička marmelády a pořádná vrstva pudinku, proložená jahodami. To vše zakončuje vysoká vrstva šlehačky. Když nahoru ještě nastrouháte čokoládu, výsledek bude dokonalý. S postupem vám pomůže následující video:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 9 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 9 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 11 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 17 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pomalu dušená kližka s česnekem, libečkem a majoránkou: Výraznou chuť masa zajistí správný postup přidávání ingrediencí
Úrodu jahod buď hned zpracujte na různé dobroty nebo plody uchovejte na zimu
7 nejoblíbenějších jahodových receptů. Ochutnejme nepečený dortík, drobenkový koláč nebo jahodové větrníčky
Komentáře