Smotejte krásné španělské ptáčky. S videonávodem je to snadné
Mnoho kuchařů a kuchařek se španělským ptáčkům vyhýbá, protože jim smotávání masa a náplně přijde příliš složité. Klasické španělské ptáčky sice můžete nahradit tak zvanými ptáky v rozletu, ty ale rozhodně neudělají tolik parády.
Smotat španělské ptáčky není nic složitého, chce to jen trochu cviku a vhodné pomůcky, které vám pomohou, aby smotek držel pohromadě při pečení i při servírování. Důležité je také dobře odhadnout šíři a míru naklepání plátků masa.
Mohlo by vás zajímat
Jak smotat španělské ptáčky
Všechny suroviny potřebné na španělské ptáčky si nejprve pokrájejte.
- Maso pokrájejte na plátky přes vlákno a plátky naklepejte do šíře.
- Plátky masa z jedné strany osolte, opepřete a potřete hořčicí.
- Na plátky naskládejte kyselé okurky (pokrájené na délku), vajíčka (pokrájená na měsíčky), párky (pokrájené na délku), slaninu (pokrájenou na úzké hranolky) a cibuli (nakrájenou na osminky) tak, jak vidíte ve videu.
- Plátek zaviňte a spojte párátkem nebo kovovou jehlou, můžete je i omotat nití.
- Svinuté ptáčky osolte a dejte péct.
Přejeme dobrou chuť všem milovníkům české klasiky.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křupavé gnocchi
Přidáno před 1 hodinou
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno před 10 hodinami
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno před 18 hodinami
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno 5. 5. 2024 08:06
Bleskové rohlíky
Přidáno 5. 5. 2024 06:51
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno 4. 5. 2024 17:16
Přečtěte si Zobrazit více
Ze špekáčků, které zbyly z čarodějnic, vytvoříte skvělá jídla: Stačí použít pivo, zeleninu, alobal nebo ocet
Buchty po ránu: Dokonale vláčná citronová buchta podle receptu Josefa Maršálka. Příprava je rychlá, chuť božská
Teď vaří děda: Vepřový řízek v česnekovo-sýrovém těstíčku je šťavnatý a krásně voní česnekem
Komentáře