Skořicoví šneci podle videonávodu: Chutnají skvěle a nestojí mnoho námahy
Sladkou tečkou nazýváme jídlo, které vhodně doplní případné prázdné místo v žaludku po obědě či večeři. Skořicoví šneci mohou být jak zmiňovanou sladkou tečkou, tak i malou odpolední svačinou.
Základem skořicových šneků je kynuté těsto, které si můžete buď připravit sami, nebo použít kupované. Těsto se po vyválení potře skořicovou směsí, smotá, nakrájí a upeče. Potom už zbývá jen poleva a sladké potěšení je na světě.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit skořicové šneky
Postup je snadný a přesný výčet surovin i jejich množství je uvedeno zde:
- Do misky dáme třtinový cukr, skořici a rozpuštěné máslo. Směs dobře promícháme.
- Kynuté těsto rozválíme na obdélník, který potřeme připravenou směsí cukru a skořice.
- Těsto srolujeme a nakrájíme na silnější kolečka, která vyskládáme do pekáčku a necháme dokynout.
- Po upečení můžeme šneky potřít po celé ploše polevou.
Skořicoví šneci jsou výborní ke kávě, k čaji, ke knize či k televizi.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 5 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 6 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 20 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 21 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 23 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno 1. 5. 2024 13:14
Komentáře