Rajčatové čatní (omáčka pokaždé jinak)
Čerstvá rajčata ze zahrádky mají sice dlouhou sezonu přes léto, nicméně v zimě jistě oceníme jejich chuť v podobě čatní nebo marmelády. Jedna verze je základní s kořením, druhá s vínem a marmeládou. Kterou vyberete vy?
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 11 073 kJ / 2 646 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,69 g |
Tuky | 9,07 g |
Vláknina | 94,92 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 299 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 545,28 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Rajčatové čatní se používá jak zastudena, tak i zatepla.
Každá omáčka je chuťově úplně jiná. Malé sklenice se osvědčily zejména z toho důvodu, že pokud otevřeme velkou sklenici, musí se ihned spotřebovat, nevydrží otevřená dlouhou dobu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 9. 2016 10:05
26. 8. 2014 20:14
9. 9. 2013 10:11
15. 8. 2013 17:37
Ani nevím, odkud ty recepty mám, ale i bez té soli vydrží min. 1 rok. Déle nevím, dělám každý rok znova do zásoby.
15. 8. 2013 16:54
14. 9. 2011 11:30
29. 8. 2010 11:21
29. 8. 2010 11:17
29. 8. 2010 04:07
28. 8. 2010 19:52
28. 8. 2010 18:22
28. 8. 2010 16:34
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno před 4 hodinami
Křupavé gnocchi
Přidáno před 5 hodinami
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno před 22 hodinami
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno 5. 5. 2024 08:06
Bleskové rohlíky
Přidáno 5. 5. 2024 06:51
Právě bylo uvařeno:
Hovězí vývar s morkovou kostí
JulinkovaN uvařila před 4 minutami
Gulášovka s kysaným zelím
Martin87 uvařila před 35 minutami
Vlašský salát retro (podle ČSN z roku 1976)
esindler@seznam.cz uvařila před 45 minutami
Krevety na česnekovém másle s těstovinami linguine
Lucie1001 uvařila před 1 hodinou
Soukenický řízek
fesuch uvařila před 1 hodinou
Hrnková bábovka
Anicka78 uvařila před 1 hodinou
Krůtí prsa na bazalce a paprice
poirotka uvařila před 1 hodinou
Litý kynutý koláč - hrníčkový, rychlý
janatka uvařila před 4 hodinami
Zeleninová fazolačka
hanulfilipova uvařila před 4 hodinami
Kuskus s kuřecími kousky a zeleninou
cherst uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: čatní ze zelených rajčat čatní rajčatová omáčka z rajčat rybízové čatní čatní z rajčat a paprik paprikové čatní rajčatové chutney omáčka z rajčat čatny ze zelených rajčat čatny chatney z rajčat recept nadúroda rajčat omáčka čatný recept z cukety chatney recept na čatní chatney z rajčat čatni z paprik a rajčat čatní z rajčat a papriky čatní recept chutney ze zelených rajčat
Suroviny: rajče, cukr hnědý, skořice celá, bobkový list, máta, zázvor čerstvý, chilli paprika čerstvá, ocet vinný, rajče, cibule, paprika čerstvá červená, paprika sušená sladká, marmeláda, česnek, víno červené, ocet vinný, med, rozinky, sůl, pepř mletý, koření oregáno, tymián, olej olivový
Rajčatové čatní (omáčka pokaždé jinak)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1Gxo
12 názorů