Jak zpracovat růžičkovou kapustu na chutný oběd či večeři? Zapečená s oblíbenými surovinami bude výborným jídlem
Růžičková kapusta je zelenina, kterou sklízíme až během zimního období. Máme tak k dispozici hodnotný zdroj čerstvých vitamínů. Kapustičky se dají použít nejen do polévek a karbanátků, ale také je můžeme nejrůznějšími způsoby zapékat.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak zapékat růžičkovu kapustu
S čím lze zapékat kapustu
Máme více variant, které při zapékání různě kombinujeme a vybíráme z nich podle vlastní chuti a možností:
- maso (jemně nakrájené nebo mleté), slanina, uzeniny
- sýr: Eidam, Gouda, uzený sýr, Niva, Mozarella
- sojový granulát
- smetana, vejce, bešamel
- cibule, česnek, brambory
- čerstvé bylinky: pórek, petržel
- sůl a koření: pepř, majoránka
Tip: Strouhaným sýrem vše posypeme až ke konci zapékání, jinak by se během pečení příliš vysušil a utvořil by příliš tvrdou krustu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Klobásy
Přidáno před 6 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 7 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 8 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 18 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 22 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Komentáře