Ostravská vařonka II.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 4 282 kJ / 1 023 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,14 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 80,71 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dávka je na 4 porce po 1 dl.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 1. 2009 21:23
Jsem ostravačka a my teda říkáme "vařunka" bezkonkurenční věc, Merylas!
9. 7. 2008 10:35
U nás i u sousedů se vařonka dělala hlavně při uzení když mrzlo. Při zabijačce řezník nepil a nějak nebyl na to ani čas ji vařit vařonku mám ráda, ale leze do hlavy a podlamuje kolena
9. 7. 2008 07:01
u nas v banskej bystrici je nieco podobne a vola sa to.... hriatuo...na klavesnici nemam o s vokanom.
To sa rozskvari nadrobnucko nakrajana slanina a zaleje sa to slivovicou. robievali sme to vzdy na zabijacke..aby mraz nezasiel za prsty...no zabijacky uz nerobievame...taky dobry mraz som nezazila uz 2 roky....a ja hriatuo ani nemam radatakze naposledy sa u nas robilo mozno aj pred 10 rokmi. a s tym karamelom sa presne robievala vodka...ale neviem preco pridavali do nej aj korenie.
To sa rozskvari nadrobnucko nakrajana slanina a zaleje sa to slivovicou. robievali sme to vzdy na zabijacke..aby mraz nezasiel za prsty...no zabijacky uz nerobievame...taky dobry mraz som nezazila uz 2 roky....a ja hriatuo ani nemam radatakze naposledy sa u nas robilo mozno aj pred 10 rokmi. a s tym karamelom sa presne robievala vodka...ale neviem preco pridavali do nej aj korenie.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 2 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 2 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 4 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 10 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Chléb z ovesných vloček
Monysek.w uvařila před 3 minutami
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 1 hodinou
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 1 hodinou
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 2 hodinami
Nekynuté šátečky
Infarkt uvařila před 3 hodinami
Vločková polévka se smetanou
Valis uvařila před 3 hodinami
Vepřový řízek naruby
Valis uvařila před 3 hodinami
Ledvinky dušené
Valis uvařila před 3 hodinami
Grilovaný chřest
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 5 hodinami
Kuřecí přírodní plátek
Ethnia uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Ze špekáčků, které zbyly z čarodějnic, vytvoříte skvělá jídla: Stačí použít pivo, zeleninu, alobal nebo ocet
Pomalu dušená kližka s česnekem, libečkem a majoránkou: Výraznou chuť masa zajistí správný postup přidávání ingrediencí
Bufetový pochoutkový salát podle Ostravského gastrošefa: Recept z roku 1976 skvěle funguje dodnes
Další recepty
Tématické fráze: vařunka uzení masa postup domácí vařonka vařunka recept hriatuo recept varunka recept na vařunku jak se děla vařonka jak se dela varunka domácí zabijačka recepty svařonka zabijačka recepty ostravska varunka zabijačka postup vánoční vařonka domaci vařunka vařunka recepty zabijačka recept domaci zabijačka recept postup zabijačky
Suroviny: cukr krystal, med, voda, vodka, citron, koření nové koření, koření hřebíček, skořice celá
Ostravská vařonka II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P2A
3 názory